Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A fény erősebben világít, a sötétebb mélységek pedig végtelen hasadékok”

Második nagylemezével jelentkezik nyár végén a Godthrymm. A My Dying Bride volt gitárosának zenekara áttekinthetőbb, változatosabb albumban gondolkodott a három évvel ezelőtti debütnél.

0620godthrymm

Godthrymm a neve annak a csapatnak, amelyet Hamish Glencross, a My Dying Bride és a Vallenfyre volt gitárosa alakított. Első lemezük, a Reflections 2020-ban jelent meg, most pedig a második album is elkészült: címe Distortions lesz, és augusztus 18-án jön ki a Profound Lore-nál. „Mindenképpen rétegzettebb, komplexebb hangszerelésű és hangzású zenében gondolkodtam – mondja a lemezről Hamish. – Minden tekintetben fel akartam erősíteni a kontrasztokat a végletekig: a fény erősebben világít, a sötétebb mélységek pedig végtelen godthrymm_chasadékok. Az album jelentős részében sokkal több harmónia és melankólia rejlik, de bőven akadnak mocsarasan súlyos riffek is. Produkciós tekintetben előre akartunk lépni, kifinomultabb, áttekinthetőbb hangzásképben gondolkodtunk a meglehetősen sűrű megszólalású Reflectionsszel szemben."

Az albumra az alábbi szerzemények kerülnek fel:

01. As Titans
02. Devils
03. Echoes
04. Obsess And Regress
05. Unseen Unheard
06. Follow Me
07. Pictures Remain

A zenekar tagjai a gitározás mellett a frontemberi feladatokat is ellátó Hamish mellett Catherine Glencross billentyűs/vokalista, „Sasquatch" Bob Crolla basszer és Shaun „Winter" Taylor-Steels dobos. Vendégként az egyik dalban Hamish volt My Dying Bride-os kollégája, Aaron Stainthorpe is felbukkan. Az Echoes máris meghallgatható.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.