Shock!

május 24.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A dal leginkább a klasszikus brit death/doom-bandák és az At The Gates keverékeként írható le zeneileg”

0926tbMég egy friss dallal jelentkezett Tóth Balázs. A Casketgarden egykori gitárosa november elején digitális EP-t ad ki.

Néhány hete ÷ Condemnation címmel jelentetett meg egy friss szerzeményt a japán Deathmetalvoicer énekével Tóth Balázs, a Casketgarden volt gitárosa. Ezt most újabb tétel követi a sorban. „Az Omegát ugyanabban a sessionben vettem fel, mint a ÷ Condemnationt, de teljesen más jellegű dal – mondja Balázs. – Leginkább a klasszikus brit death/doom-bandák és az At The Gates keverékeként írható le zeneileg. Érdekesség, hogy gyakorlatilag egy ültő helyben írtam körülbelül harminc perc alatt, miközben az Omega Granophyre nevű ampsimet próbálgattam. A cucc nevéből jött a munkacím, de a végső verzióra az ampsimet lecseréltem, viszont dal címet a szöveg megszületése után sem változtattam meg. A szöveg természetesen csakis egyfajta világvége-vízióról szólhat! Teiko/Deathmetalvoicer pedig fantasztikus munkát végzett az énekkel. Örök hála neki!”

Az elpotyogtatott számok hamarosan gyűjteményes formában is megjelennek. „Hogy ezeket a korai zenei dolgaimat lezárjam, úgy döntöttem, hogy a két említett dalt a Jazmin Skies című akusztikus szösszenettel, illetve a ÷ Condemnation és az Omega instrumentális verzióival kibővítve egy EP-re maszterelve szintén megjelentetem digitális formátumban.”

Az EP címe Anti-Life lesz, és november 2-án lát napvilágot a digitális felületeken. Balázs egy régi Casketgarden-dal új változatát is feltette a csatornájára, és előző csapatához kapcsolódó hír, hogy nemrég új kiadásban látott napvilágot a metal.hu gondozásában a 2003-as This Corroded Soul Of Mine debüt. A lemez háromféle formátumban jött ki: száz példányra limitált fehér/rozsdabarna márvány bakeliten, száz fekete bakeliten és digipak CD-n, mivel korábban ezekben a formátumokban nem volt elérhető.

 

Hozzászólások 

 
#1 boltos Piri néni 2023-10-24 08:31
Ilyet nem lehet, az At the gatesnek semmi köze nincs a death/doomhoz.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.