Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„A dal elítéli Oroszország álnok cselekedeteit, és rávilágít az Ukrajnát sújtó kemény valóságra”

A Fool’s Parade címmel hozta ki új kislemezdalát a Within Temptation. A zenekar ősszel Budapesten is fellép.

0407sharon

Az ukrán producer/énekes/dalszerzővel, Alex Yarmakkal közösen készítette el friss dalát a Within Temptation. Az Ukrajna orosz inváziója ellen szót emelő szám összes bevétele a Music Saves UA alapba megy majd, a megtámadott ország megsegítésére, és a hozzá forgatott, jövő héten debütáló videót is Kijevben forgatták. „A dal elítéli Oroszország álnok cselekedeteit, és rávilágít az Ukrajnát sújtó kemény valóságra" – mondják a számról.

A zenekar legutóbbi lemeze, a Bleed Out ősszel jelent meg, amelynek turnéja az év második felében esedékes. Budapestre október 18-án érkeznek, a Barba Negrában lépnek majd fel. Ez a turné lesz a csapat első nagyszabású élő produkciója a 2022-es Worlds Collide turné óta, ahol az Evanescence-szel közösen járták be Európát. Magyarország akkor kimaradt a sorból, ezúttal azonban a Barba Negrában térnek majd vissza. Részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#32 Draveczki-Ury Ádám 2024-04-09 16:50
Idézet - 2Gábor2:
80% politika, 20% zene
Szerintem.

Ez még akkor sem jön ki, ha karakterszámra nézed a hírt. :) De tartalmilag sem jön ki, hiszen a hír alapja egy új dal, ami _történetesen_ egy adott témáról szól. Vietnamról, 9/11-ről, Irakról is ezer és egy dal, film, könyv stb. született a maguk idejében. Nem hasonlítom össze az előadót meg magunkat sem ezekkel, de az analógiát értsd: 1968-ban vajon megírtad volna az olvasói levelet a Rolling Stone magazinnak, hogy ne foglalkozzanak az All Along The Watchtowerrel, mert ez politika? A kultúra, a tömegkultúra mindig is reflektált a környező világra, ez a lényege konkrétan, legalábbis az egyik. Direkt pártpolitizálás t és hasonlókat nálunk sosem olvashatsz - ez sem az, de ennyi, úgy gondolom, belefért. Egy vezető zenekar egy dallal reagált a mindenkit foglalkoztató helyzetre, állást is foglaltak benne, mi meg beszámoltunk róla tényszerűen, ennyi történt, és nem több.

Amúgy meg hagyjuk már ezt, de tényleg, eljátsszuk itt, hogy nem erről van szó, de mindenki érti, mire megy ki ez az egész cirkusz itt. Ha oroszbarát perspektívából szerepelt volna valami hasonló, feltételezem, akkor is ugyanilyen akkurátusan lovagolnál rajta, igaz?

És akkor ez volt ebben a témában az utolsó komment a hír alatt, ezzel lezártam a terméketlen és teljesen WTF "beszélgetést".
Idézet
 
 
#31 ZoldAsz 2024-04-09 16:02
Idézet - 2Gábor2:
80% politika, 20% zene
Szerintem.


Ez hogy jött ki? Tényleg érdekel.
A zene "témája" nálad mindig ilyen súllyal esik latba? Pl. a Hooligans: Paradicsom 80% drog + 20% zene? (Csak random példa.)
Idézet
 
 
#30 2Gábor2 2024-04-09 14:58
Idézet - Draveczki-Ury Ádám:
Idézet - 2Gábor2:
Idézet - queensryche999:
Erre a kommentszekciór a is fogadást kötöttem volna, mint múltkor, de nem volt olyan hülye, ellenem tett volna. XD


Nem idevaló ez a cikk erre az oldalra.

Az, hogy a Within Temptationnek van egy új dala, ami történetesen egy aktuális történésről szól, természetesen száz százalékban az oldalra való.


80% politika, 20% zene
Szerintem.
Idézet
 
 
#29 Draveczki-Ury Ádám 2024-04-09 10:40
Idézet - 2Gábor2:
Idézet - queensryche999:
Erre a kommentszekciór a is fogadást kötöttem volna, mint múltkor, de nem volt olyan hülye, ellenem tett volna. XD


Nem idevaló ez a cikk erre az oldalra.

Az, hogy a Within Temptationnek van egy új dala, ami történetesen egy aktuális történésről szól, természetesen száz százalékban az oldalra való.
Idézet
 
 
#28 Montsegur 2024-04-09 09:38
Idézet - 2Gábor2:
Idézet - queensryche999:
Erre a kommentszekciór a is fogadást kötöttem volna, mint múltkor, de nem volt olyan hülye, ellenem tett volna. XD


Nem idevaló ez a cikk erre az oldalra.


A cikk idevaló. A trollok nem.
Idézet
 
 
#27 2Gábor2 2024-04-09 09:10
Idézet - queensryche999:
Erre a kommentszekciór a is fogadást kötöttem volna, mint múltkor, de nem volt olyan hülye, ellenem tett volna. XD


Nem idevaló ez a cikk erre az oldalra.
Idézet
 
 
#26 Draveczki-Ury Ádám 2024-04-09 07:02
Idézet - 2Gábor2:
Csak CChutney troll úr részére...folyt. köv.

Csak nem itt.
Idézet
 
 
#25 2Gábor2 2024-04-08 23:16
Csak CChutney troll úr részére...folyt. köv.

- következő hazugságod: a boldogságindex.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_list%C3%A1ja_a_boldogs%C3%A1gindex_alapj%C3%A1n
"Az emberek boldogságának felmérésében a következő szempontokat veszik figyelembe az egyes országoknál:

az anyagi jólét az egy főre eső bruttó hazai termék (GDP) alapján
az egyének mekkora társadalmi támogatásra számíthatnak, ha bajba kerülnek
a születéskor várható egészséges élettartam hossza
az egyének mekkora szabadságot élveznek életük fontos döntéseiben
az egyének mennyire nagylelkűek
a korrupció mértéke a társadalomban'
no comment... megint lebuktál.
A fenti kritériumokból egy óvodás is megmondja, mely országok szerepelnek a "boldogságlista" élén. Persze, Magyarország is jóléti társadalom, de az erre vonatkozó része a hsz-ednek is csak a kötözködésről, a lényeg elferdítéséről szól. Képzett troll vagy, na...

- eutanáziás mellébeszélésed :
https://www.dailymail.co.uk/news/article-13272847/Depressed-Dutch-woman-borderline-personality-disorder-euthanasia.html?ito=push-notification&ci=WPST66zkW2&cri=nrZ7n86zpB&si=BQ4Y1_AC_6gT&xi=b4d8506b-c313-4d2f-9866-7a556c628d74&ai=13272847
"Az adatokból kiderült, hogy 2022-ben Hollandiában 8720 ember vetett véget életének eutanázia útján, ami 14 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.
Ez a szám az országban bekövetkezett összes haláleset 5,1 százalékát jelenti - de a tényleges szám ennél jóval magasabb lehet, mivel a holland média szerint a kutatások szerint az eutanázia okozta halálesetek mintegy 20 százalékát nem jelentik be"
+A holland kormány azonban különböző jogvédő csoportok kampányait követően azon dolgozik, hogy az eutanázia gyakorlatát szélesebb körben hozzáférhetővé tegye."
"Egyes szakértők azonban úgy vélik, hogy az ország eutanázia-törvényének fokozatos enyhítése egy "csúszós lejtőhöz" vezethet, amelynek következtében a fizikailag és szellemileg egészséges emberek, akik "úgy találják, hogy az életüknek már nincs tartalma", a korai halál mellett dönthetnek.
Stef Groenewoud, a Kampeni Teológiai Egyetem egészségügyi etikusa a The Free Pressnek elmondta, hogy az orvosok és pszichiáterek már "elfogadható lehetőségként" kezelik az eutanáziát, nem pedig "végső megoldásként", mint korábban.
"Különösen a pszichiátriai betegségekben szenvedő embereknél, és különösen a pszichiátriai betegségekben szenvedő fiataloknál látom azt a jelenséget, hogy az egészségügyi szakemberek mintha könnyebben lemondanának róluk, mint korábban" - mondta Groenewoud.
Theo Boer, a groningeni Protestáns Teológiai Egyetem egészségügyi etika professzora csatlakozott Groenewoud állításához, és azt állította, hogy miközben kilenc éven át a felülvizsgálati bizottságban dolgozott, látta, hogy a holland eutanázia gyakorlata "a halál utolsó lehetőségből a halál alapértelmezett opcióvá vált".
A cikkben látható grafikonon egyébként látható, hogy 20 év alatt a négyszeresére nőtt az eutanáziával eltávozó emberek száma. Normális, mi?...
Idézet
 
 
#24 2Gábor2 2024-04-08 23:15
"Under Dutch law, any action intended to terminate life is in principle a criminal offence. The only exemption from criminal liability is where a patient is experiencing unbearable suffering with no prospect of improvement and the attending physician fulfils the statutory due care criteria."

Idézet government.nl hivatalos holland kormányzati oldalról. Remélem tudsz annyira angolul, hogy érted ez mit jelent -- de ha nem, segítek: akkor engedélyezett az eutanázia, ha a kérvényező elviselhetetlen szenvedésnek van kitéve és nincsen esélye gyógyulásra. Ez nekem nem úgy hangzik, hogy csak úgy hip-hopp bárkin végrehajtják. Magyarul: hazudsz.

Az alkohol pedig valóban nem ártalmatlan, de mértékkel és felelősséggel fogyasztható -- és fogyasztják is többezer éve. Nem az állam tisztje megszabni, hogy egy felnőtt ember mit fogyasszon -- legalábbis egészen addig, amíg azzal másnak nem árt. Elég nehéz amellett érvelni, hogy egy pohár bor / sör elfogyasztásáva l vagy egy spangli elszívásával bárkinek is ártok, potenciálisan önmaganat leszámítva. Ennyi erővel a komplett magyar konyhát is betilthatná az állam, mert, ha ne vigyázol, elhízol tőle, ami pedig ártalmasabb az egészségre mint a mérsékelt alkoholfogyaszt ás.

Ami pedig a boldogságindexe t illeti, ismét hazudsz. Nem a GDP-ből számolják ki, hanem a válaszadók önbevallásán alapul -- egyszerűen megkérdeznek sok-sok embert minden országban, hogy mennyire elégedettek az életükkel. Íme: "The World Happiness Report is a publication that contains articles and rankings of national happiness, based on respondent ratings of their own lives." Ha a GDP számítana, az USA pl a huszonötödiknél sokkal előkelőbb helyen szerepelne, Finnország pedig nem lenne az első 20-ban sem. De, amint az minimális utánajárással megtudható, nem abból számolják ki, egyszerűen megkérdik az embereket, mennyire érzik jól magukat.

UI: Ja, és Hollandia pont annyira jóléti társadalom mint Magyarország -- sem jobban, sem kevésbe. A jóléti társadalom annyit jelent, hogy az állam magára vállal bizonyos szociális feladatokat: ingyenes oktatás, munkanélküliekn ek nyújtott segítség, stb. Gyakorlatilag minden európai ország "jóléti társadalom", és ez abszolút nem szitokszó -- sokkal inkább a civilizáció egyik megnyilvánulása .

Úgy tűnik, te egy kényszeres hazudozó vagy, valószínűleg ezzel és a másiknak hazugnak titulálásával kompenzálsz valamit...
- Már ott elkezdted, hogy azt sugalltad, hogy én jobban szeretném, ha a gyógyíthatatlan betegek tovább szenvednének
- azt sem írtam, hogy az alkohol ne lenne fogyasztható, csupán orvosi tények alapján rámutattam, hogy nincs "mértéke" az egészségkárosít ó hatásának, az ugyanis egy szimpla tény
- azt sem javasoltam, hogy tiltsák be - mindenki úgy teszi tönkre az életét, ahogy szeretné, Viszont az semmiképpen nem igazságos, hogy pl. egy alkoholista - aki ugye mindig csak egy - aztán még egy... - pohárral hajtott le - többéves egészségügyi kezelését azok is finanszírozzák, akik igyekeznek egészségesen élni.
Idézet
 
 
#23 queensryche999 2024-04-08 18:04
Erre a kommentszekciór a is fogadást kötöttem volna, mint múltkor, de nem volt olyan hülye, ellenem tett volna. XD
Idézet
 
 
#22 CChutney 2024-04-08 17:44
Idézet - 2Gábor2:
Idézet - CChutney:
Idézet - 2Gábor2:
Idézet - Equinox:
A háború elítéléshez nem kell politikai hovatartozást is hozzáképzelni, kedves kommentelőtársa k.


Csakhát ez a dal nem a háborút ítéli el, hanem az oroszokat.
"„A dal elítéli Oroszország álnok cselekedeteit, és rávilágít az Ukrajnát sújtó kemény valóságra""


Báncsák a szegény Putyintot, pedig minden verekedéshez két fél kell! Meg amúgy is CIA, Hunter Biden laptopja, Azov, Soros, Gyurcsány, erőszakos Magyar Péter!!!


Ahogy egy klasszikus írta:
A háború elítéléshez nem kell politikai hovatartozást is hozzáképzelni, kedves kommentelőtárs...


Látványosan besértődni, meg egyrészt-másrésztot ajvékolni, amikor a háborút kirobbantó, definíció szerinti népirtást végző felet kritizálják... Hát nem sokat hagysz a képzeletre, te kis pajzán.
Idézet
 
 
#21 2Gábor2 2024-04-08 13:56
Idézet - CChutney:
Idézet - 2Gábor2:
Idézet - Equinox:
A háború elítéléshez nem kell politikai hovatartozást is hozzáképzelni, kedves kommentelőtársa k.


Csakhát ez a dal nem a háborút ítéli el, hanem az oroszokat.
"„A dal elítéli Oroszország álnok cselekedeteit, és rávilágít az Ukrajnát sújtó kemény valóságra""


Báncsák a szegény Putyintot, pedig minden verekedéshez két fél kell! Meg amúgy is CIA, Hunter Biden laptopja, Azov, Soros, Gyurcsány, erőszakos Magyar Péter!!!


Ahogy egy klasszikus írta:
A háború elítéléshez nem kell politikai hovatartozást is hozzáképzelni, kedves kommentelőtárs...
Idézet
 
 
#20 2Gábor2 2024-04-08 13:55
Idézet - torta:
Azert a krim 2014-es megszallasa ota csak sikerult parszor turnezniuk oroszorszagban ezeknek is, de vegulis jobb keson, mint soha...


Majd ott is előadhatják :)
Idézet
 
 
#19 CChutney 2024-04-08 12:11
Idézet - 2Gábor2:
Idézet - Equinox:
A háború elítéléshez nem kell politikai hovatartozást is hozzáképzelni, kedves kommentelőtársa k.


Csakhát ez a dal nem a háborút ítéli el, hanem az oroszokat.
"„A dal elítéli Oroszország álnok cselekedeteit, és rávilágít az Ukrajnát sújtó kemény valóságra""


Báncsák a szegény Putyintot, pedig minden verekedéshez két fél kell! Meg amúgy is CIA, Hunter Biden laptopja, Azov, Soros, Gyurcsány, erőszakos Magyar Péter!!!
Idézet
 
 
#18 Samael 2024-04-08 11:24
Idézet - sehol:
A WT mikor lett ennyire poppos?


Kb. az Unforgiving, de minimum a Hydra óta. Szóval lassan 15 éve.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.