Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Broadwayre vinné a Nightmare sztorit Alice Cooper

0704aliceEgy ideje már tudjuk, hogy Alice Cooper feldolgozáslemezen dolgozik, most azonban a veterán énekes nyíltan elárulta egy interjúban: emellett régóta dédelgetett álma egy musical is a Broadway-n, amelyhez a két Welcome To My Nightmare lemez szolgáltatná az alapot.

„Azt hiszem, ha valaha is a Broadwayre vinnénk Alice Coopert, egyszerűen csak Nightmare lenne a darab címe”, mondta az énekes a The Oakland Pressnek. „Az első fele a Welcome To My Nightmare-en alapulna, és a Welcome 2 My Nightmare lenne a második felvonás, ez így jól működne. Az ötlettel folyamatosan játszunk, egyszerűen csak ki kell várni, hogy felbukkanjon egy producer, aki azt mondja, tetszik neki az ötlet. Szerintem egy kis időnek még el kell telnie, mire a Nightmare amolyan amerikai klasszikussá válik, és akkor meglesz az alapunk ahhoz, hogy megcsináljuk a Broadway show-t.”

A 65 éves Alice legközelebb egy feldolgozáslemezzel jelentkezik, amelyet természetesen nem modern témákkal akar teletenni az albumot, hanem saját első hőskorszaka, illetve az azt megelőző éra zenéivel. Az anyagon a tervek szerint szerepel majd a Break On Through a The Doors halhatatlan első lemezéről, a Beatles Revolutionje, a The Who My Generationje és Jimi Hendrix Foxy Ladyje is. A felvételek legkorábban az év végén kezdődhetnek, a producer gyakorlatilag biztosan Bob Ezrin lesz, a megjelenés pedig valamikor jövőre várható.

Az énekes egyébként június végén fejezte be a Marilyn Mansonnal közös, roppant sikeres amerikai Masters Of Madness turnét, július végétől pedig Európában koncertezik. Magyar állomás sajnos nem lesz, pedig utoljára 1997-ben járt nálunk, így aki meg akarja nézni, annak július 26-án Brnóig kell utaznia.

 

Hozzászólások 

 
+4 #1 TopFeri 2013-07-04 09:03
A Twisted Sisterhez hasonlóan (Still Hungry) ő is újra rögzíthetné néhány klasszikus dalát. Sajnos sok közülük elképesztően rosszul szól stúdió változatban. De ha megteszi, akkor a 2005-ös Live at Montreux legénységével kellene - az valami elképesztően jól sikerült koncert, kegyetlen hangzással.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.