Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

'82-es Anvil dal mászott a svéd karácsonyi listák élbolyába

Ha valakinek még akadnak kétségei azt illetően, hogy a zeneipar totálisan megváltozott az utóbbi években a webnek köszönhetően, az nyugodtan vesse szemeit a svéd slágerlistára, és döbbenjen meg azon, hogy az Anvil 1982-es Metal On Metal dala a hivatalos single-lista negyedik, illetve a digitális eladások listájának első helyén áll.

A kultikus kanadai heavy metal banda egy Facebook-kampánynak köszönheti pályafutása első listavezető dalát: a közösségi oldalon indított Anvil Aid célja az volt, hogy 2010-ben ne az Idol tehetségkutató és énekverseny valamelyik résztvevője vezesse a svéd karácsonyi listákat. Ugyan a normál listán nem sikerült az első helyre juttatni az Anvil több mint 28 éves klasszikus dalát, a digitális eladások között a Metal On Metal a december 24-ével végződő héten megcsípte az első helyet, vagyis a kezdeményezés részben elérte célját. A minta nyilván a hamarosan talán egy új lemezzel is visszatérő Rage Against The Machine tavalyi példája volt, hiszen a Killing In The Name egy hasonló facebookos akciónak köszönhetően a brit listák első helyére került 2009-ben karácsonykor.

Az 1982-es Metal On Metal lemez címadója egyébként soha nem jelent meg hagyományos single-ként. „A Metal On Metalnak talán nagy dalnak és sikernek kellett volna lennie a maga idejében, de baromi messze voltunk a tűztől, nem is beszélve a kiadónkról, a menedzsmentünkről és minden egyébről, ami akkoriban körülvett minket", nyilatkozta a svéd Bandit Rock rádiónak a kampányról Steve „Lips" Kudlow, az Anvil énekes/gitárosa. „Olyan volt az egész, mintha egy hangya feszült volna neki az Empire State Buildingnek, hogy feldöntse... Szóval egészen rendkívüli efféle akciókról hallani, tényleg fantasztikus. Nem is tudom, mi mást mondhatnék... Ez az egész nem a pénzről szól, hanem a kemény munkáról és az eltökéltségről, ami aztán meghozza a gyümölcsét."

Az Anvil egyébként épp most fejezte be új lemeze, a tavaszra várható Juggernaut Of Justice munkálatait Dave Grohl kaliforniai stúdiójában, a Studio 606-ben, méghozzá a veterán Bob Marlette producer hathatós segítségével. A lemez a The End Records gondozásában jelenik meg.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.