Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

70 ezer dollárral segítette megmentője felgyógyulását Eddie Vedder

1018pjEddie Vedderről eddig is tudni lehetett, hogy ha teheti, előszeretettel segít másokon, most azonban még sokéves átlagát is felülmúlta a Pearl Jam énekese: 70 ezer dollár értékben állta egy férfi egészségügyi kiadásait, és 10 ezer dollárral támogatta egy csonka család karácsonyát.

70 ezer dollárral, több mint 20 millió forintnak megfelelő összeggel segítette Eddie Vedder és a Pearl Jam Keith Baxter családját. A férfi jó másfél évtizeddel ezelőtt mentette meg az énekest Hawaii-on, amikor is Vedder és öt barátja viharba keveredtek, és hajójuk felborult, majd elsodródott tőlük. Eddie-t és társait végül az arra hajózó Keith Baxter és lánya, Ashley mentette ki az óceánból néhány órával később – ez az eset inspirálta a Future Days című dalt is a zenekar 2013-as Lightning Bolt nagylemezén.

Baxter nemrég saját maga is hajóbalesetet szenvedett, amelyben majdnem elveszítette az egyik lábát, és összeszedett egy csúnya fertőzést is. Ashley véletlenszerűen futott bele a történtek után Vedder egyik ismerősébe, akit annak idején kimentettek, és már vele közösen hoztak létre egy közösségi finanszírozási kampányt a tetemes számlák fedezésére. Az így összejött 70 ezer dollárt aztán a Pearl Jam megduplázta, amikor ismerőse jelezte Veddernek, hogy szükség lenne a segítségére: a napokban öt, egyenként 14 ezer dolláros adomány jelent meg az oldalon, négy névtelenül, egy viszont a csapat gitárosa, Stone Gossard nevével. Innentől kezdve nem nehéz kitalálni, kik segítettek…

Eddie Vedder egyébként nem egyedül Keith Baxter és családja karácsonyát tette idén különösen széppé: miután a neten keresztül eljutott hozzá egy marylandi anya, Tyshika Britten története, aki nem tudott ajándékot venni hat gyermekének, tízezer dollárral segítette a családot.

 

Hozzászólások 

 
+5 #3 extremeblast 2017-01-01 23:12
Mindig is tiszteltem ezt az embert.
Idézet
 
 
+11 #2 bélféregtámadás 2016-12-30 15:54
A rocker az ilyen! Meg ossza a cigiét is a másik rockerel fölleg ha Karácsony vagy Balázs áldása van a töbi irígy geci pedig be kaphatja!
Idézet
 
 
+34 #1 lac 2016-12-30 10:06
Rendes gyerek, asszem írok neki..
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.