Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„2022-ben zenekarként szükséged van a laptopjaidra, nélkülük olyan, mintha motor nélkül akarnád beindítani az autót”

Szelet vetett, majd vihart aratott egy friss nyilatkozatával és koncertlemondásával a Falling In Reverse: Ronnie Radke és zenekara eltűnt laptopjai nélkül nem volt hajlandó színpadra állni egy amerikai fesztiválon.

0107radke

Ismét felizzította az „élő zene kontra gépi rásegítés" vitát a Falling In Reverse döntése, amelynek értelmében a zenekar lemondta szeptember 24-ei fellépését az illinois-i Grayslake-ben rendezett WIIIL Rock Festivalon. A törlést maga Ronnie Radke, a csapat főnöke jelentette be egy azóta virálissá vált TikTok-posztban, amely megosztások és szenvedélyes kommentek ezreit generálta a különböző közösségi felületeken. „Sajnos le kell mondanunk a fellépésünket, nincs más lehetőségünk – mondta Ronnie. – Sajnálom. Lementünk próbálni, és mindössze egy próbát terveztünk, mivel épp most tértünk haza a turnézásból, így nincs szükség olyan sok gyakorlásra. Aztán besétáltunk a próbaterembe, a laptopjaink pedig sehol, miközben arról futtatjuk a teljes show-t meg mindent. 2022-ben zenekarként szükséged van a laptopjaidra, nélkülük olyan, mintha motor nélkül akarnád beindítani az autót. Roppant szerencsétlen ez az egész. Feltételezem, elvesztek. Gondolom, a stábunk hibája. Nem tudom, mi történt, sosem volt még ilyen azelőtt, eléggé felbosszantott. Vadiúj laptopok voltak..."

A Radke nyilatkozata által generált kommentcunamiba Eddie Trunk, az egyik legbefolyásosabb tengerentúli rockrádiós DJ és műsorvezető is bekapcsolódott. „Ez egyszerűen csodás! Amikor először hallottam ezt az egészet, azt hittem, csak viccelődnek. Meddig fogadják még el a rajongók, a szervezők, a média az élő rockkoncerteken terjedő járványt, miszerint azok valójában nem is élők? Kifizetitek a kemény melóval megkeresett pénzeteket, hogy megnézzetek egy zenekart élőben, akik igazából nem élőben játszanak? 2022-ben is számtalan csapat képes arra, hogy élőben zenéljen magas minőségben, tényleg tonnájával vannak ilyenek, újak és régiek egyaránt – például a Jackyl is, akik a helyükre kerültek a fesztiválon. Na, ott aztán tutira nem kell laptop! Ez az egész egyszerűen döbbenetes. Bár azt azért értékelem, hogy legalább őszinték. Hűha. Lassan én is zenekart alapítok, pedig nem tudok sem énekelni, sem hangszeren játszani!"

Alighanem folytatása következik...

 

Hozzászólások 

 
#5 ma 2022-09-28 18:55
Bírom Eddie Trunkot, de ez eléggé félrement. Ha valamilyen produkciónak a része a laptop akkor bizony szükség van rá. Ha a gitár tűnik el most sajnálkozna. Pláne azért nem értem, mert ha valakinek ez nem kell nézheti a Jackylt. Szabadon dönthet, hogy mi menő vagy kínos. Elveszteni egy laptopot és nem fellépni vagy 60 fölött azt ordítozni, hogy "She Loves My Cock".
Idézet
 
 
#4 queensryche999 2022-09-28 18:00
Idézet - Karitatív Mongúz:



Ezek szerint szerencsére többen is tisztában vannak azzal, hogy a laptop nem a "pléjbekkel" egyenlő. A programozott MIDI vezérléstől kezdve sok minden függ a technikától.

Ami meg Eddie "mindenkit ismerek a rockszakmában és imádok magamról beszélni" Trunkot illeti, a csávó sokat tett a rock/metal népszerűsítéséé rt az elmúlt 30+ évben, de a dumáit hallgatva az ember néha csak legyint, hogy oké öreg, nyugodj meg és vegyél be valamit.
Idézet
 
 
#3 hároméves férfi 2022-09-28 10:04
A zenei stílustól függ, van-e szükség extra sávokra. Egy sima hard rock zenekar a nyolcvanas évekből valószínűleg nem igényli, de ha egy csöpp elektronika is van a dalokban, akkor már kell, nem beszélve arról, hogy nagyon sokszor a gitáreffektektő l kezdve a fényekig minden midivezérelt, ami nem azt jelenti, hogy a zenekar nem élőben játszik, viszont így teljes a műsor. Ha erre készültek fel, akkor teljesen érthető hogy féllábbal nem akarnak felmenni, ez olyan mintha azt mondanád az említett hard rock zenekarnak, hogy bocs nincs erősítő, játszátok el áram nélkül. El lehet, csak épp minek? Nem lesz jó.
Idézet
 
 
#2 Karitatív Mongúz 2022-09-28 09:43
Azért az a rádiós DJ jó nagy hülye. Meg a károgók is. Sok zenekar lemezen dicséretet kap, hogy milyen modern a hangzása, vagy hogy jól alkalmazza a modern technika elemeit. Aztán élőben meg álljanak ki egy dobozgitárral, mert az a trú? El sem lehet lassan sorolni, hogy mennyi mindent az elektronika old meg egy amúgy élőhangszeres koncerten. Samplerek, virtuális gitár effektek, dobminták, stb. Csodálom, hogy ezt egy rádiós DJ nem tudja. Ezek szerint ő pl. Ozzyt is lezavarná a színpadról, hát hogy képzeli, hogy nem 100%osan élőben énekel...
Idézet
 
 
#1 JR 2022-09-28 09:22
De ha ennyire fontos, akkor hogyhogy nincsen backup laptopjuk? Ha a pl. turné első állomásán leborítják sörrel, akkor is lemondják az egész turnét?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.