Shock!

július 07.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

DVD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Destruction: Live Discharge

Koncert dvd a német thrash vonal egyik legfontosabb zenekarától, a Destructiontól! Abszolút ideje volt, hisz az újjáalakulás óta 3 izmos albumot is összehozott már Schmier és csapata, ráadásul most ünneplik huszadik évfordulójukat! Szerencsére a megvalósítás is méltó az alkalomhoz, nagyon igényes kiadvánnyal van dolgunk.

megjelenés:
2004
kiadó:
Nuclear Blast
Neked hogy tetszik?
( 4 Szavazat )

A 25 track-es dvd mellé kapunk egy 13 számos koncert cd-t is, werkfilmet, 2 klipet, fotó galériát és mindenféle egyebet, mindezt 160 percben, ráadásul még a bookletet sem felejtették ki a csomagból, így tényleg egy minden igényt kielégítő csomagot vehet kezébe a thrasher.

Nézzük kicsit a zenét: a Destruction ugye Destruction, nincs üresjárat, balladázás, csak színtiszta, kőkemény metal. A hangzás elég nyers, itt tuti, hogy nem volt semmiféle igazítgatás a stúdióban, úgy szól minden, ahogy azt egy akármilyen klubban/fesztiválon hallhatnánk. Mike gitárja szakít, mint az állat, Marc Reign dobjait kicsit talán túl előre rakták, de nem zavaró, Schmier basszusa pedig mennydörög, amihez még jön a rá jellemző, agresszív, sikítozós ének. Néha vannak kisebb hibák, hamis hangok, de ettől lesz ennyire élettel teli az anyag. Érdekes, hogy még azt a részt is benthagyták, mind a dvd, mind a cd anyagában, mikor a Bestial Invasion alatt elszáll a cucc Wackenben (vicces, hogy a bookletben ez a track Bestial Invasion Fuck Up címszó alatt szerepel). 3 helyszínen vették fel egyébként a bulikat (a már említett 2002-es Wacken mellet a 2003-as With Full Force-ról és egy svájci koncertről kerültek be számok) és ezek nótáit mixelték egymás után. Kicsit furcsa, ahogy ugrálunk a helyszínek között, de meg lehet szokni. A képi megjelenítés is jó, nincs túlcicomázva, de minden látható, jók a vágások, nem fullad unalomba a felvétel.

A programra semmi panasz nem lehet, felöleli az egész életművet, a korai nagy slágerektől egészen az Antichrist lemezig, sőt, még a Metal Discharge korai verziója is itt van. Elhangzik többek között: Curse the Gods, Mad Butcher, Release from Agony, Thrash 'till Death, Eternal Ban, Bullets from Hell. Egy dolgot hiányolok csak, de az inkább csak egy kis kuriózum lenne, nevezetesen, hogy egyszer a Schmier nélkül készült Cracked Brainről is elővehetnének valamit, de azt hiszem erre vajmi kevés az esély, másba meg nem nagyon lehet belekötni, hehe.

Egy szó, mint száz, Destruction rajongóknak kötelező a Live Discharge, de mindenkinek erősen ajánlott, aki vonzódik az old-school thrash európai vonalához!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.