Shock!

február 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Astray: 2002

2002-es 3 számos promó a finnországi Astraytől. Black metalt játszanak, az erőteljes, viszonylag gyors, fogós, atmoszférikus, dallamos fajtából. Na, ellőttem az összes jelzőt, amit elsőre lehetett. Az első dalban a vészterhes károgás mellett dallamos énektémákat is hallhatunk, bár lenne még mit javítani a dolgon, de maga a dallam ötletes, fülbemászó.

A gitárszóló stílusa kicsit furcsa ebben a környezetben, inkább mintha valami Gary Moore-féle zenét játszó csapattól eredne, de üdítő mindenképp. A második és a harmadik dal már egyértelműen a Cradle Of Filth, Dimmu Borgir-vonalat képviseli. A gitárszóló itt is üdítő jelenség. Elég változatos a dalok felépítése, bár a károgás nem az igazi, inkább egy mérges kisfiúnak tűnik Vesa hangja, mint "az ijesztő black metal hang"-nak. Ráadásul sokszor csak annyit hallani, hogy valaki veszettül ordít (krggg, rggggkr), de, hogy mit és miért?..

Két tagja van csak a formációnak, a tiszta vokálok miatt vendéget hívtak, jól is tették, ez sokkal jobban illeszkedik a zenébe, mint Vesa hangja. 1998-ban alakultak, két kazettaalbumuk megjelent már korábban. Terveik szerint konceptalbumot szeretnének megjelentetni, ehhez kiadót kerestek ezzel a három dalos demóval. Sejtéseim szerint a kiadókeresés nem járt sikerrel, mivel a honlapjukon nem sok infó van az utóbbi egy évről.

A két tag közül Markku multihangszeres, ő játszotta fel a gitárokat, dobokat, billentyűket és még a basszusgitárt is picit. Ügyes a srác, az tény, vannak jó ötletei, csupán a nagyon más zenekarokra hasonlító témákat kellene kigyomlálni a dalokból.
A hangzáson lehetne mit javítani, de ez még csak demó persze, kicsit kásás a sound, a billentyűket sokszor alig hallani például.
Nem annyira rossz anyag, zeneileg tovább lehetne gondolni az itt feljátszott dolgokat, főleg a buta károgást kellene kicsit színesebbé tenni. Az nagyon idegesített. Kontakt alant, ha esetleg valakit érdekel a dolog.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.