Shock!

november 26.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Venomous Concept: Poisoned Apple

A Venomous Concept nem más, mint a Napalm Death jellegzetes hajzatával rendelkező Shane Embury basszer és a Brutal Truth hangszálgyilkos Kevin Sharp közös projektje, melynek ötlete egészen 1989-ig nyúlik vissza, amikor is a két emblematikus grind alak először röffent össze pizzázni és agysejteket masszívan pusztítani.

megjelenés:
2008
kiadó:
Century Media / EMI
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A közös zenélés ködös lehetősége azonban csak 15 év múlva valósulhatott meg, amikor is hőseink ráeszméltek, hogy bizony a pizzákon kívül az igencsak hasonló zenei ízlés is összeköti őket. Így gyorsan nevet is választottak közös gyermeküknek, melyet egy elmés fordulattal az egyik nagy kedvencük, a Poison Idea nevű ős hc-punk horda nevéből kreáltak. Könnyedén magukhoz csalogatták a The Melvins szintén őrült frizurával büszkélkedő Buzz Osborn gitárost ütősnek pedig meghívták Embury saját csapatából Danny Herrerát, féktelenkedjen már egy kicsit itt is.

Az első lemez még ugyanezen az évben napvilágot látott Retroactive Abortion címmel, majd Osborn távozása után maga Embury vette át a gitárosi posztot, a basszusgitárt pedig az a Dan Lilker akasztotta nyakába, aki Scott Iannal anno megalapította az Anthraxet, manapság pedig a Nuclear Assault tagságát erősíti csakúgy, mint a Brutal Truth esetében is. Így a Venomous Concept joggal tekinthető Napalm Death és Brutal Truth zenészek klubjának. S bizony a zene is valami ilyesmi.

Tizenhét szélsebes grind szaggatás hallható ezen a valamivel több, mint fél órás korongon; itt még a leghosszabb szösszenet sincs három perces, amiből érződik, a zenészek nem kívántak jelentős mértékben elkanyarodni tőlük addig idegen zenei terepek felé. A Venomous Concept féktelenségben leginkább a korai Napalm Deathre hajaz, csak mai hangzással. Ugyanakkor itt-ott mégiscsak eltér Embury anyabandájától, mivel itt nagyobb teret kap az ős punk befolyás, s ettől még némi hardcore-os beütés is tetten érhető ezen az anyagon. Zenei témák, megoldások tekintetében érzésem szerint a Brutal Truth befolyása az erősebb, bár ez valószínűleg főként Kevin Sharp jellegzetesen fröcsögős üvöltözésének is köszönhető.

A Venomous Concept egy teljes egészében rajongói kreatúra, mely az egyazon zenei közegben mozgó muzsikusok örömzenéje, s egyben főhajtása az őket inspiráló nagy elődök előtt. Ez az a stílus, amiről túl sokat nem lehet elmondani vagy amit nem igazán lehet elemezni: ösztönös, zsigeri és mocskosul rút. A Poisoned Apple házbontáshoz kiválóan alkalmazható!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.