Shock!

december 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Thunderstone: Thunderstone

Ismét egy zenekar, ezúttal Finnországból, amelyről ugyanúgy lehetetlen bármi újat írni, ahogy maga a csapat sem újszerű vagy egyéni. Ettől persze önmagában véve nem annyira köpnivaló, amit a Thunderstone kínál bemutatkozó lemezén, de az ilyen mértékű zenei önállótlanság érzésem szerint már ellenük dolgozik.

megjelenés:
2002
kiadó:
Nuclear Blast / HMP
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

Aztán lehet, hogy az élet rám cáfol és pont ez a totális Stratovarius-másolat lesz a következő nagy dobás true metalban (a kiadó reklámgépezete már be is indult...), ám ha pusztán a zenei teljesítményt veszem figyelembe, hát kurvára nem igazolja semmi az egész felhajtást! Szépen összeszedtek itt mindent, ami Timo Kotipelto énekes belépése óta jellemzi a "Sztratót", főleg az utolsó két-három albumukat. A nyitó Let The Demons Free, a Me, My Enemy és a Like Father, Like Son tipikus rénszarvas-speed, a Virus és az Eyes Of A Stranger egyszerű lekopírozása az S.O.S. vagy a Hunting High And Low nótáknak, a World's Cry, a Will To Power és a Voice In A Dream epikus szerzemények, a Weak és a Spread My Wings pedig lírai. Az énekhang, a dallamok és a bájosan finnes akcentus mind a Kotipelto srácot idézi, a megszólalás (valamennyi hangszeré) is a Strato-hangzásnak egy szerényebb reprodukciója. Kész a leltár.

Dömpingáru tehát a lemez, kizárólag a mának szól. Ha nem válik be, annyi baj: a kiadó holnapra már biztosan meg is találja az újabb "sztárjelöltjét"...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.