Shock!

április 10.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Suicidal Angels: Division Of Blood

suicidalangels_cIdén ünnepli tizenötödik születésnapját a hellén Suicidal Angels, akik fokozatosan építkezve Európa újgenerációs thrash-zenekarai között szép lassan vezetővé nőtték ki magukat. A szélesebb ismertséget a 2010-es Dead Again, illetve az azt követő, Death Angellel közös turné hozta meg, és én is ekkor kötöttem szoros, a mai napig tartó barátságot Nick Melissourgosszal és zenekarával. Azóta hol kicsit death metalosabban, hol vegytiszta thrash metalt nyomatva, de hozzák a megszokott hangzást és minőséget, bár számomra a Dead Again szintjét egyik azóta megjelent cuccuk sem érte el.

A Suicidal Angels tehát ragaszkodik a saját kis zenei univerzumához, a thrash megújítását pedig nem tőlük kell várni. Ennek ellenére ha figyelmesen hallgatod az új lemezt, nem mondhatod azt sem, hogy pontosan ugyanaz lenne, mint elődei. Ahogy a Bloodbath lépett egyet a death metal felé, úgy ez az anyag a másik irányba kalandozik el kissé. Bár felületes hallgató számára furcsa lehet, hogy ezt írom, de egyértelműen dallamosabb lett a Division Of Blood, mint az eddigi SA-anyagok. Persze semmi olyasmire ne gondolj, hogy telerakták volna akusztikus balladákkal vagy negédes melódiákkal, de tény, hogy a fordulatszámból visszavettek, és Nick énektémái is kifejezetten fogósak lettek ezúttal.

megjelenés:
2016
kiadó:
NoiseArt
pontszám:
8,5 /10

Szerinted hány pont?
( 17 Szavazat )

Míg eddigi életművük alapján a Suicidal Angels egy fékevesztetten száguldó thrash-szörnyetegként élt bennem, addig a Division Of Blood karakterét leginkább a középtempós súlyosságok határozzák meg, aminek határozottan örülök. Amellett, hogy karakteresebbek és emlékezetesebbek lettek így a dalok, a váltás is jót tett, kezdtek ugyanis kissé összefolyni számomra a görögök kiadványai. A bőrükből azért nyilvánvalóan nem bújtak ki, így az első két, visszafogottabb tempójú tétel után az Eternally To Suffer egy régi időket idéző, gyors darab, ahogy a három percet alulról súroló Image Of The Serpent is. Középtájt tehát túlsúlyba kerültek a gyors tételek, majd a Front Gate megint inkább a nyitó kettős hangulatvilágát hozza, a Bullet In The Chamber szuper-melodikus szólói pedig a klasszikus Testament-anyagokat idézik, amiért a csapathoz frissiben csatlakozott gitárost, a Paradoxban is aktív Gus Draxet illeti dicséret. Tulajdonképpen a legutóbbi Divide And Conquer folytatásának is tekinthető a hatodik nagylemez, érzésem szerint azonban ezúttal egyszerűen jobb dalokat tudtak írni. Nem húzzák túl a dolgot, a kilenc tételes anyag alig veri a 30 percet, de ebből a – még mindig a Slayer és a Kreator örökségére építő – muzsikából ennyi elég is.

Bár számomra továbbra is a Dead Again az etalon, szorosan ott lohol a nyomában a Division Of Blood is. Ráadásul a limitált verzió egy bónusz DVD-t is tartalmaz, rajta egy teljes koncerttel, így érdemes erre beruházni. Az októberi, a Skull Fist az Evil Invaders és a Mortillery vendégeskedésével megrendezésre kerülő bulijuk erősen kihagyhatatlannak tűnik.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 JigsawJohnny 2016-07-08 12:37
Korábban csak névről ismertem őket, de a barátságos borító hatására meghallgattam pár hete. :D Tényleg nagyon korrekt cucc, nálam olyan 7,5 vagy 8/10 simán megvan. A koncert meg erősen esélyes!
Idézet
 
 
+3 #2 Scarecrow 2016-07-08 08:53
Ez sokkal jobban tetszik, mint az előző lemezük. Amúgy szokásos minőségi thrash, ami a Death Angel mellett nekem a legjobban bejön eddig idén.
Idézet
 
 
+6 #1 Kpkg 2016-07-08 08:50
Bevallom, eddig csak felületesen hallgattam őket, de most ezt végigpörgettem. Aaaaaaaaaaaazta kurva, az első két szám már le is gyalult kapásból. Pont így szeretem a thras-t, fogósak a riffek, jó a hangzás, dinamikus az egész, marha jó! Még a Bullet in the Chamber-t emelném ki, nagyon megfogott most ez.

Mindenki az új Death Angelt isteníti, de nekem ez pl. jobban bejön, na nem mintha az rossz lenne.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.