Shock!

augusztus 11.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Steel Prophet: Book Of The Dead

Arra, hogy Amerikában is létezik az underground metal mozgalom, talán az egyik legjobb példa a Steel Prophet. Nagy szerencse és jó támogatás után a Book Of The Dead már a 3. lemezük, mely elődei elég gyors iramban kerültek a boltok polcaira. Szerencsére a gyors munka nem ment a minőség rovására, így a 2001-es album mindenképpen a legjobb lett eddig a sorban.

megjelenés:
2001
kiadó:
Nuclear Blast / HMP
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A csapat nagy jelentőséget tulajdonít a nagy elődök, példaképek (Iron Maiden, Judas Priest) vonalának ápolására, talán erősebb heavy metal környezetbe ágyazva. A 12 nóta közül kiemelkedő az Escaped, Maiden hangulatot árasztó húrnyűvésével, a Phobia kicsit Rob Halfordos énektémájával, thrashes kalapálásával, vagy az Anger Seeting ikergitáros, melankolikus már-már AOR-ba hajló dalszerkezetével.

Az már biztos, hogy a Steel Prophet ereje nem az eredetiségben keresendő, hanem inkább a megbízhatóságban és a jól megszerkesztett dalokban. Természetesen a fent említett elemek megtartásával, így is műfajuk egyik kiemelkedő zenekarává válhatnak.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.