Shock!

szeptember 19.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Shape Of Despair: Illusions

E finn banda immáron tíz esztendeje létezik, ám vélhetően korábban sem a meghatározó északi trendek irányát követték, hisz akkor bizonyára többet hallottunk volna róluk... A Shape of Despair egyik legfőbb érdekessége, hogy mostanság nem más vendégeskedik náluk, mint Pasi Koskinen, az Amorphis hangadója.

megjelenés:
2004
kiadó:
Spikefarm / HMP
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A zenének azonban vajmi kevés köze van mindahhoz, amit általában ráképzelünk a finn bandák palettájára. A komor tekintetű hatok - köztük egy hölggyel, aki történetesen a Natalie Koskinen nevet viseli - kérlelhetetlenül lassú, bávatagon kúszó muzsikát játszanak. Sötét, gyászos, meditatív hangulat uralkodik a nótákon egytől-egyig. Ha valaha is hallgattam volna doomot, akkor pontosabban tudnám, ennek van-e köze hozzá, vagy sem, de számítógépes játékként jobban kedveltem az ilyesmit... Mi mondható el ezekről a tíz-tizenhat perces, méla hömpölyökről? Női sóhaj-éneket hallhatunk, mellé olykor-olykor Pasi hörgedez megfáradtan, a szigorúan áradó gitárok pedig néhol csaknem álló helyzetben húzzák-vonják a nem igazán megkapó dallamokat. Néha percekig csak a billentyűk hangjai lebegnek köröttünk.

Számomra nem rejlik valódi szépség vagy érdekesség ebben a zenében, de akit nem zavar, ha a dobos percenként ötöt üt a tamra (jó esetben), az próbálkozhat. Pókhálóba öltözködő kriptalakóknak kiváltképp ajánlom.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.