Shock!

március 02.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Secret Sphere: A Time Never Come

A Titkos Szféra tökéletesen teljesítette küldetését: olyannyira sikerült titokban tartaniuk önmagukat, hogy sosem hallottam róluk, mielőtt kezembe került a munkájuk, holott odaadón búvom az illetékes médiákat! Ám ha ez az anyag továbbra is titokban maradna, az megbocsájthatatlan hiba volna!

megjelenés:
2001
kiadó:
Elevate Records
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Lélegzetszegő muzsika rejlik az igényes-szép borító mögött - ahogy az már egy olasz csapattól elvárható. Mert ezek a pasasok aztán értik a dolgukat, ha bazseváról van szó, ehhez kétség sem férhet. A hat fiatalember átgondolt koncepcióval kezdett hozzá a műhöz, melynek felépítését négy fejezetre osztották. Kerek történetet mesélnek el számos szereplő felvonultatásával, de - akár az ókori görög drámákban - a női karaktereket is a csapat főállású dalnoka, alias Roberto Messina szólaltatja meg.

A zene gyors, lendületes. Csodás gitárfutamokkal tűzdelt, gondosan, aprólékosan komponált, tökéletes hangzású. Érett, rendkívül jól megszerkesztett és kivitelezett munka. A gitárok gyakran hökkenetes zordsággal zakatolnak (régi-szép Álomszínház időket idézve bennem), de ez is csak fokozza az anyag változatosságát, akár a királyul megszólaló, vaskos vokálok, melyeknek dallamaitól garantált a gágogó libabőrök hada a hallgató nyakszirtjén. Bővelkedünk szimfonikus hatásokban, akad itt lant, hegedű, zongora, szaxofon, sőt, még a népszerű csembaló-hangzás is helyet kapott, mindazonáltal ez az olasz csapat vajmi kevéssé hasonlít arra a másikra - azaz egy dologban mégis: tehetségük mértékét (vagy inkább mértéktelenségét?) tekintve. Kifinomultságuk, hangulataik a Royal Hunt munkáit juttatják eszembe.

Lehet ez az album virtuóz, lehet mértékletesen progresszív, ha úgy akarom, de legteljesebben talán a "klasszikus, speed, epikus, szimfonikus, megadallamos, power" felsorolás írhatná le a szférák zenéjét. A cd hallgatásakor biztonsági öv használata mélyen ajánlott! Az új albumról, a srácok eddigi történetéről és sok más érdekességről hamarosan exkluzív interjú keretében tudhattok meg többet!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.