Shock!

szeptember 19.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Sacrificum: Escaping The Stupor

1993-ban alakult a stuttgarti Sacrificium, még thrash bandaként. Két demójuk jelent meg a kilencvenes évek közepén-végén, amit az első teljes anyag követett 2002-ben, Cold Black Piece of Flesh címmel. Az Escaping the Stupor a második lemezük, még tavaly novemberben látott napvilágot.

megjelenés:
2005
kiadó:
Black Lotus / HMP
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A kiadói biográfia szerint a Sacrificium az Obituary és az In Flames tökéletes keveréke. Részemről ebből nem sokat érzek, talán az Obituary párhuzam megáll annyiban, hogy anno John Tardyék sem a komplexebb végéről közelítettek a death metalhoz, mindazonáltal a Sacrificium zenéje gyorsabb. Tulajdonképpen minden izgalomtól és újítástól mentes, átlagos death metal hallható az Escaping the Stuporon. Nem rossz, de kissé fölösleges.

A zenészek jól teljesítenek - érdekes, hogy leányzó áll az egyik hathúrosnál - a dobos Mario Henning játékát külön érdemes figyelni, jól is szól anyag, de mindent, ami itt előkerül, hallhattunk már ezerszer másoktól. Ráadásul Claudio Enzler ugyanúgy rikácsolja végig a korongot, így az annak ellenére egysíkúvá és unalmassá válik, hogy a gityós Oliver Stech többször is besegít mélyebb hörgésével.

A lemez vége felé akad néhány dal (Revelations of Justice például), melyben tényleg vannak olyasmi gitárharmóniák, mint az In Flames-ben, de ezek sem váltják meg a világot. Csak kifejezett death metal mániákusoknak ajánlanám, nekik is csak akkor, ha már végképp nincs mit hallgatni.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.