Shock!

február 22.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Sacrificum: Escaping The Stupor

1993-ban alakult a stuttgarti Sacrificium, még thrash bandaként. Két demójuk jelent meg a kilencvenes évek közepén-végén, amit az első teljes anyag követett 2002-ben, Cold Black Piece of Flesh címmel. Az Escaping the Stupor a második lemezük, még tavaly novemberben látott napvilágot.

megjelenés:
2005
kiadó:
Black Lotus / HMP
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A kiadói biográfia szerint a Sacrificium az Obituary és az In Flames tökéletes keveréke. Részemről ebből nem sokat érzek, talán az Obituary párhuzam megáll annyiban, hogy anno John Tardyék sem a komplexebb végéről közelítettek a death metalhoz, mindazonáltal a Sacrificium zenéje gyorsabb. Tulajdonképpen minden izgalomtól és újítástól mentes, átlagos death metal hallható az Escaping the Stuporon. Nem rossz, de kissé fölösleges.

A zenészek jól teljesítenek - érdekes, hogy leányzó áll az egyik hathúrosnál - a dobos Mario Henning játékát külön érdemes figyelni, jól is szól anyag, de mindent, ami itt előkerül, hallhattunk már ezerszer másoktól. Ráadásul Claudio Enzler ugyanúgy rikácsolja végig a korongot, így az annak ellenére egysíkúvá és unalmassá válik, hogy a gityós Oliver Stech többször is besegít mélyebb hörgésével.

A lemez vége felé akad néhány dal (Revelations of Justice például), melyben tényleg vannak olyasmi gitárharmóniák, mint az In Flames-ben, de ezek sem váltják meg a világot. Csak kifejezett death metal mániákusoknak ajánlanám, nekik is csak akkor, ha már végképp nincs mit hallgatni.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.