Shock!

július 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Raging Speedhorn: How The Great Have Fallen

Eyehategod, késői Entombed, Superjoint Ritual - nagyjából ezekkel a nevekkel tudnám belőni a Raging Speedhorn irányvonalát. Vagyis az angol csapat amolyan igazi garázsmélyi gyűlölet-tirádákat vezet elő harmadik nagylemezén. Nem annyira mocskosak, mint az Eyehategod, nem olyan szélsőségesek, mint Phil Anselmo bandája, és nem is írnak olyan kerek dalokat, mint jobb napjaikon az Entombed-ék, de a stílus nagyjából hasonló.

megjelenés:
2005
kiadó:
SPV / Record Express
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Egymás után sorjáznak a szétcsapott sludge/HC riffek, a hol gyorsabb, hol kimértebb tempók és a torokkínzó üvöltözés. John Loughlin énekes annak idején egészen biztosan Anselmo poszterekkel tapétázta ki a szobáját, le sem tagadhatná, kinek a stílusán nőtt fel. Néhol egyenesen megtévesztő a hasonlóság, főleg a kissé károgós rekesztéseknél. Jól csinálja ugyanakkor, ez tagadhatatlan. És az egész zenében van egy igen erőteljes rock'n'roll érzés is, ami szintén piros pont.

Mindebből már sejthető, hogy ez nem lesz az okos megfejtők kedvenc lemeze, én viszont alapvetően bírom az ilyesmit is, így rokonszenves, amit a Raging Speedhorn csinál, még akkor is, ha ez itt távolról sem az évezred albuma. Jó hallgatni a How The Great Have Fallent, üti az ember a tempókat, nagyokat bólogat az izzadságszagú, sáros riffekre, de amint lejár az album, kis túlzással olyan, mintha nem is szólt volna semmi, inkább csak a hatás marad meg, nem pedig a dalok. Persze ez sem utolsó, néha kell ilyesmi is. Fekszem-a-földön-arccal-a-sárban-a-nőm-az-ágyban-más-karjában zene gőzkieresztéshez.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.