Shock!

június 05.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Quimby: Ékszerelmére

Ezen legutóbbi Quimby lemez is sorolható az előzőekkel egy csoportba, hisz az általuk előadott stílus, ez a nyugodtan-majd-meghalunk-vagy-nem- vagy-nem-is-tudom-mi-lesz- -de-azert-meg-egy-spanglit-csak-elszívunk most megint maradt. Lehet, idén nem nyernek Arany Zsiráfot a legjobb albumért, de ismét ügyeset alkottak.

megjelenés:
1999
kiadó:
Universal
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 7 Szavazat )

Szépen hangszerelt, pontosan kivitelezett darabról van szó, minden érintett ott lehetett a spiccen a stúdiómunkálatok alatt. Zöld segítség viszont biztos volt, míg írták a srácok a lemezt. Nézzük. Egy-két szám olyan, hogy Sándor Pál Ripacsok című filmjében is megállták volna helyüket, merthogy olyan hangzással bírnak, mintha 1960 lenne, s az is nagyon pesszimistán. Ilyesmi számnak tűnik a Pedofiling is. Mindemellett Az ördög magyar hangja nevet viselő darab, egy más típusú dal, mely állítom minden szinten megállja a helyét. Nézzünk jól bele a szövegbe egy pillanatra! "Lobog a hús a csontokon: széllel szemben a képzelet./Csak akkor lennék boldogabb,/Ha ránk olvadna a mennyezet." Ez véresen komoly. Nem úgy, mint a Libidó című antieposz első két sora: "Szökik a gáz, szökik a levegő/tele a tár, ölel a szerető." Na most, ez már nem karcol olyan mélyen, s valahol ez a gond ezzel a koronggal, hogy néhol kicsit lukas, mind az ilyen típusú szövegek miatt, mind a fent említett betétdal típus miatt. Mintha néhol nem érdekelte volna a srácokat ez az egész lemezkiadás, a rajongók kiszolgálása. Hál' isten az ilyen nótákból van kevesebb.

Aki eddig is szerette, most ez is tetszeni fog, aki eddig nem ismerte, s szereti a kellemes dallamokat elszállt szöveggel, annak ajánlom, aki nem szereti az idáig el sem jutott.

 

Hozzászólások 

 
#1 tallboy 2021-07-25 17:57
Szerintem az egyik legjobb magyar album.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.