Shock!

szeptember 24.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Placebo: Black Market Music

Gondoltam, egy kicsit nagyító alá lehetne venni a Placebo legutóbbi albumát, de sajnos ki kellett ábrándulnom a skandináv srácokból, mert biza nincsen szükség semmilyenfajta segédeszközhöz, hogy szembetűnjön: nem ez a lemez lesz az, mellyel maguk mellé állítják az esetleg kételkedő Placebo híveket.

megjelenés:
2000
kiadó:
EMD / Virgin
pontszám:
5 /10

Szerinted hány pont?
( 9 Szavazat )

Adott egy zenekar, amelyik akár jó zenét is csinálhatna, ha odafigyelne, de lehet a tehetség tűnt el jó gyorsan. Ha volt, persze. Adott nekik minden, hogy esetleg megismételjék az előző lemez jelentette népszerűséget, csupán a zenéjük miatt. De nyilván erősebb volt a média/marketing/pénz hívó szava, mint a művészeté, így talán egy évet meg várhattak volna a stúdió bevételével.

A hangzás maradt a jellegzetes (ezt ne vegyük el tőlük), a szövegek helyenként megérdemlik a "marhaság" jelzőt - mondom ezt minden rosszindulat nélkül. A "Spite and Malice" című nótában már arra vetemedik az énekes-vezér-miegymás gyerek, hogy a rappelés mezejére lépjen, mi illik hozzá, mint Kozsóhoz. Jó, meg minden, csak éppen ide nem kellett volna.

Sajnálatos módon semmi más meglepetést nem tartogat a lemez, mire felfigyelne az ember, úgy lapos, ahogy van. Remélhetőleg a jövőben sikerül legalább egy kicsit is hasonló, "erősebb" anyagot összehozniuk, mint az előző korongra sikerült, máskülönben eltűnnek, mint az ikertornyok. Szóval, kinek eddig is tetszett Placebo, s nem csak a "Without you I'm Nothing" lemez miatt, annak tűrhető lesz, de eléggé kis buzi zene lett ez. Ugye.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.