Shock!

május 23.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Persuader: The Hunter (újrakiadás)

Nem is oly rég méltattam e csapat Evolution Purgatory című albumát, ezért nem igazán világos számomra, hogy a Persuader miért küldözgeti most világgá a 2000-ben megjelent, debütáló anyagának promo-változatát. Utánanéztem a honlapjukon, de ott nem említenek ismételt, esetleg feljavított vagy bővített kiadást - holott ilyesmiről lehet szó, hiszen a kiadványon 2005-ös szeptemberi megjelenés szerepel. Így vagy úgy, mivel szétküldözgették ezt a CD-t, kötelességünk foglalkozni vele.

megjelenés:
2005 / 2000
kiadó:
Dockyard 1 / HMP
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Fent hivatkozott írásom szinte teljes egészében arról szólt, hogy a Persuader az a zenekar, amely manapság gálánsan kielégíti mindama Blind Guardian-rajongók igényét, akiknek nem igazán jött be Hansi mester legutóbbi, túlspilázott zenei világot képviselő albuma. (Jómagam is közéjük tartozom...)

A The Hunter lemez tompa, dobozba zárt megszólalása kissé bumfordinak hat. Olyasminek, mint ami átmenetet képez egy demo, illetve egy szárnypróbálgató bemutatkozó album színvonala között. Az ének meglehetősen a háttérben lett felejtve, ezért nem is üt át annyira a hangzáson a Hansi-féle énekstílus jelenléte. A dallamos, tempós power nóták mindazonáltal így is élvezhetőek. Felfedezhető bennük a csapatban rejlő tehetség, amely kiemelheti őket az arctalan, szürke masszából. Elsőre bejön pl. az As you Wish, vagy a Cursed trappos, könnyedén befogadható melódiája. A címadó szerzemény egy az egyben képviseli a ma is jellemző Guardian-arculatot - itt már pompásan átjönnek a tipikus ráspoly-sikolyok is. A Secrets instrumentális percei után az Escape ugyanott folytatja, ahol a The Hunter abbahagyta, míg az And There was Light... inkább a klasszikus/true vonalat képviseli.

A promo-korong végére feltuszkolták még az album két dalának (Escape, ill. Cursed) korábbi verzióját is, a banda 1998-as Visions and Dreams demójáról. Tán összehasonlítás végett... vagy hogy senki se merjen fanyalogni a "javított" változatok hallatán.

A sound poros és zavaró kissé, ám a nóták ennek ellenére is működőképesek. Bemutatkozó albumnak mindenesetre nem volt ez gyenge annak idején sem.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2006. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.