Shock!

december 06.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Persona Non Grata: System Of Logic

Szigetvári illetőségű kvartett, gitár, basszus, pozan, dob felállásban, ének csak effektjelleggel van a lemezen. Én már előző anyagukon megpadlóztam, alig-alig kitaposott úton járnak, furcsa, komplex, agyas zenéjükkel, talán a Másfélhez tudnám hasonlítani őket itthon, de ennek a hasonlítgatásnak nem sok értelme van, mert végül is teljesen mások, mint a Másfél, a hasonlóság talán az instrumentális megszólalásban, a ritmuscentrikusságban és az összetettségben érhető tetten, nem a zenei világban.

megjelenés:
2000
kiadó:
Trottel
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Az előző lemez - ha már említettem - a Takarmány címet viseli és - szerencsére - nem olyan szemtelenül rövid, mint ez a mostani (23 perc). Erre-arra a nagyvilágban - többek között - anarcho-punknak is nevezik ezt a teljesen egyedi hangzásvilágot, szerintem eléggé szerencsétlen címke, de itt található egy pár olyan kevéssé ismert remek zenekar a műfajból, mint a skót Archbishop Kebab, a Dawson, az amerikai - de már cseh földön élő - Sabot, avagy a cseh Zabloudil (a felsorolás két első csapata jelentetett is meg anyagot a Personát is gondozó Trottelnél).

Biztos, hogy van, aki a haját tépi, ha ilyesmit hall, de hát - hál'Istennek - sokfélék vagyunk és a jó zene az jó zene, márpedig ez az. Ja, és a pszichedelikus hatást és a reggae-t majdnem elfelejtettem említeni. Az is van.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.