Shock!

február 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

OneHeadedMan: We Are Not Unique

oneheadedman_epc2009-es bemutatkozó anyagával olyan lemezt pakolt le az asztalra a budapesti OneHeadedMan, amitől leesett az állam. A Winter, Thunder, Etc. egy minden ízében kidolgozott, ötletes és végtelenül igényes anyag volt, így hát fokozott érdeklődéssel vártam a folytatást, ami meg is érkezett tavaly év végén egy négyszámos EP formájában.

A We Are Not Unique-kal a zenekar nagyjából ugyanott folytatja, ahol két évvel korábban, a bemutatkozó nagylemezzel abbahagyták. Ez tehát egy műfaji és formai kötöttségeket még mindig el nem ismerő, technikailag és dalírási képesség szempontjából is roppant erős zenekar újabb négy nótája, melyek között egy kakukktojás is megbújik, de erről majd kicsit később.

A nyitó Open Seas egy hagyományosabb egyfejű dal. Értsd: zúzós, agyas, de kellően fogós énekdallamokkal megpakolt kiváló szám, a közepén egy nyugisabb résszel, előrevetítve egyben a második tracket, mely elejétől végéig hangulatos, nyugis, távol-keleti ízekkel. Szellős felépítésének köszönhetően nagyon sok teret enged Markovits Lídiának, amit csak helyeselni tudok. Már a Winter, Thunder, etc. kritikájában is leírtam, mekkora kincs ez a lány, amit jelen EP-n mutatott formájával ezúttal is csak megerősít.

megjelenés:
2011
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 14 Szavazat )

A fentebb említett kakukktojás egyértelműen a hármas The Room, ami akkora doom, hogy ha Budapestnek lenne New Orleans nevű kerülete, tuti, hogy annak főterén kapna szobrot a csapat. Nem véletlen, hogy ehhez meghívták vendégségbe a Stonedirt torok Tarjányi Endrut, aki remek munkát végzett a mikrofonnál. Egyben megmutatta azt is, hogy az üvöltés mellett a dallamos ének is nagyon megy neki. Remélem, hogy ezen kvalitásait a már régóta esedékes kettes Stonedirt anyagon is kamatoztatja majd.

Zárásként a Shine On Me új verziója került még fel az EP-re, mely kellemesen befejezése az anyagnak, egyben ad talán némi fogalmat arról, merre is tart a csapat zeneileg. A Winter lemezen hallható verzióhoz képest az új valamivel nyugisabb, ami a Маншук (értsd: Manshuk) mellett szintén azt mutatja, hogy a kettes OneHedeadMan album talán ebbe az irányba mozdulva valamivel szellősebb, befogadhatóbb lesz, mint a Winter lemez volt. Én mindenesetre kíváncsian várom, addig is étvágygerjesztőnek tökéletes lesz ez az EP, amely a csapat honlapján teljes egészében hozzáférhető.

Yes, you are unique!

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 SolarTom 2012-02-22 21:32
Kiváló zenekar, csudajó dalok, tündéri ének. A borító pedig előrevetíti a poliphonikus élményt!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.