Shock!

december 06.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

CD kritika tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Nuclear Assault: Pounder

0502nacBár népszerűségüket tekintve nem számítanak húzónévnek, underground szinten az idei Rockmaraton talán legnagyobb durranása az amerikai Nuclear Assault felbukkanása lesz. Egyrészt azért, mert a Nuke eleve ritkán vetődik errefelé (most így hirtelen abban sem vagyok biztos, jártak-e már nálunk egyáltalán), másrészről pedig hivatalosan is bejelentették, hogy a jelenleg futó Final Assault turné végével beszüntetik tevékenységüket. Szóval aki élőben akarja látni őket, annak alighanem utolsó esélye, ha ellátogat az ezúttal Dunaújvárosban megrendezendő fesztivál második napjára.

Bár a négyes az utóbbi évtizedekben is esetlegesen működött, úgy tűnik, ezúttal valóban végleg le kívánják tenni a lantot, ehhez pedig egyfajta búcsúajándékként még felrántottak egy négyszámos EP-t, amely a dobos Glenn Evans kiadójánál jelent meg. Igaz, tavaly még arról szóltak a hírek, hogy új nagylemezben gondolkodnak, végül azonban csak ez a rövidített dalcsokor született meg. Az igazat megvallva nem sokat vártam az új számoktól, mivel az utolsó teljes nagylemez, a 2005-ös Third World Genocide finoman szólva sem lett erős eresztés. Ennek ellenére bejön a Pounder, aminek fő oka valószínűleg az, hogy nem tart 40-50 percig.

megjelenés:
2015
kiadó:
Sidipus
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 15 Szavazat )

A dalok nem kiugróak, de természetesen full Nuke-kompatibilisek, azaz száraz hangzású, dühös, reszelős, nyers számok John Conelly jellegzetes, magas vokalizálásával és némi csordavokállal. A thrash metal dicsőségéről és a rajongók lojalitásáról szóló címadó különösen erős, de a Lies és a beharangozóként szöveges videóval is megtámogatott Analogue Man in a Digital World sem rossz. Utóbbinak főleg a refrénje sikerült emlékezetesre, de egészét tekintve is nevezhető akár még fogósnak is. A záró Died In Your Arms néhány szokatlan és nem is túl meggyőző énektémát is felvillant, összességében ez a dal tetszik a legkevésbé.

Sajnos soundját tekintve a Pounder sem lett 100 százalékos (igazán atom hangzású lemezük sosem volt, a Sidipus meg nyilván nem egy Nuclear Blast), de ugyanazt a zabolátlan, kissé kapkodós thrash zenét rejti, amit mindig is vártunk a csapattól. Nem kihagyhatatlan, de szerethető anyag.

A Nuclear Assault július 14-én az idei Rockmaratonon játszik. További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
#6 dr. justice 2015-08-05 17:34
Szerintem az EP az utolsó szám kivételével elég jó. A Rockmaratonon is jók voltak ( nem vették túl komolyan magukat, de én jól szórakoztam ) , John Conellyvel is sikerült beszélnem ( azt mondta nem jártak még itt ), szimpatikus, közvetlen volt.
Idézet
 
 
+2 #5 Náci Bácsi 2015-07-24 08:04
Tegnap meghallgattam, csak úgy, próbaképpen., gondoltam, let there be thrash! Nem tudom, hallottam-e valaha ennyire szar lemezt. :(
Idézet
 
 
+1 #4 iLane 2015-07-23 22:25
Mellbevágóan szarul szól. Nem is tudom mikor hallottam ennyire borzalmas soundot. Először azt hittem valami 80-as évekbeli demó. És nem is ez a legnagyobb baj, hanem hogy ez nagyon-nagyon idejétmúlt zene. Minden percért kár amit rászántam...
Idézet
 
 
+1 #3 Venomádi 2015-07-19 11:28
Jól van akkor, nem bánom hogy nem mentem le :) Amúgy is messze van.
Idézet
 
 
+4 #2 tattooed88 2015-07-15 14:10
Sajnos a tegnapi maratonos koncert sem volt az igazi. Néhol nagypapás lendület, és végig brutálisan szar hangzás jellemezte. Az egyik gitár szinte végig hallhatatlan volt. Ők produkálták tegnap a nagyszínpad leggyengébb koncertjét. Viszont a Death Angel és az Agnostoc Front miatt nagyon megérte lemenni, és a Destruction is hasított.
Idézet
 
 
+8 #1 Nuker 2015-07-12 09:19
Sajna borzasztóan gyenge és 5lettelen a klasszikus albumokhoz mérten(első 3 album), a hangzás tán még rosszabb is. Az utolsó track borzalmas nem bírtam végighallgatni :(
Pl. a Dr. Living Dead sokkal jobban nuke-ol már mint a mesterek sajna ez van.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.