Shock!

szeptember 24.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Norther: Death Unlimited

Jó néhány hóember tócsává löttyedt már a finn lankákon, mióta a Norther alapító tagjai lepengették az első akkordokat a nagymami padlásán. (Nem vicc, így tartja a mende...) Pillanatnyilag a banda egyike az északi nép azon büszkeségeinek, akik a szigorúbb, vérmesebb csapáson haladnak.

megjelenés:
2004
kiadó:
Spinefarm / HMP
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Sokan hasonlítják őket a Children Of Bodomhoz - ami azt illeti, nem teljesen ok nélkül. A két frontember énekstílusában (annak létezetlensége ellenére) sok egyezőséget lehet felfedezni, de zenei téren sem állnak távol egymástól, noha az Alexi Wildchild-féle, meglehetősen míves és könnyedén felismerhető gitárvirgák nem annyira jellemzőek a Norther világára. A fiúk ennél fél fokkal egyszerűbb, kőbaltásabb alapokon nyugvó nótákkal zúznak. A tempó gyakorta észvesztő, ám ez egyetlen fémarcot sem fog gátolni abban, hogy adott esetben inaszakadtából együtt üvöltözze kedvenceivel a legválogatottabb bölcseleteket...

Ami vonzó ebben a cuccban, az a magával ragadó energia, sebesség, tipikusan északi hangulat. A Chasm, illetve a Vain megfontoltabb darabként sorjázik fénysebességű társai közt, itt jut jelentősebb szerephez első ízben a billentyűk munkája. A nóták szinte egybeolvadva, egymással szoros összefonódásban terhelik túl az idegvégződéseket. A The Cure igazán dallamos a maga toroknyiszatolós módján, nem is beszélve a kifejezetten lomhán kúszó Day of Redemptionről, ami maga a langy elandalodás. A Hollow virgonc és tüzes perceit a Nothing agyalapot gyaluló, megrögzötten monoton zúzása ellensúlyozza, az uccsó Going Nowhere pedig üdítően búcsúzik tőlünk.

Ez zsigerből jön, zsigerekre hat. Akiknek fontos a több oktávot felölelő áriázás, messzire kerüljék!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.