Shock!

február 08.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lujuria: El Poder Del Deso

Kissé megmunnyadt, 2003-as albumról van szó, de mivel mostanság került a karmaim közé... A spanyol Lujuria nem kezdő csapat, a fent megnevezett pakk már az ötödik "nagylemezük", számomra mégis ismeretlenek voltak ezidáig.

megjelenés:
2003
kiadó:
Locomotive Music / HMP
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A klasszikus ihletésű Mozart y Salieri tempósan nyitja a korongot. A refrén nekem valamiért a gyerekdalocskák világát juttatja eszembe... Úgy vélem, szoknom kell még a spanyol nyelven érkező büntetéseket. A megszólalás kellően ropogós és energikus, a billentyűk gyakorta az öreg Hammond-soundban orgonálnak. Oscar Sancho nyers, repedtfazék hangja sajna közel sem az én zsánerem. A Dejad Que..., illetve az Impotencia Criminal folytatják a pergő ritmusok és kellemes dallamok felvonultatását.

A srácok szoros összefonódásban állnak a Tierra Santával, azonban a Lujuria muzsikája keményebb, karcosabb, mint barátaiké. Ismerős arcként említhető a vendégként meghívott Elisa C. Martin (ex-Dark Moor, jelenleg Dreamaker), aki énekével feldobja a duettként funkcionáló Sólo son Rosas perceit. A nóták egymást üldözve robognak tova, egyikük sem hagy bennünk mély nyomokat, de rossz érzéseket sem. Találunk romantikás-zongorás balladát, ami még Oscar ráspolyozásával együtt is kellemes perceket okoz. A Traidor aztán felpörög és ezerrel nyomatja az agyunkat. A címadó nóta az album végére illesztődött, de ezen felül nem sokat tudok megjegyezni róla.

A Lujuria zenéje könnyen emészthető, szórakoztató, ám gyorsan felejthető fajta.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.