Shock!

október 20.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Labirynth: Freeman

A korongon található fotók alapján bizonyosak lehetünk benne: a taljánokat ezúttal a Fashion TV szponzorálja, az új trend pedig: bőrnaci és kényszerzubi. De ez nem is meglepő, ha belegondolunk, hogy ők már valószínűleg szembesültek saját, nem túl bizalomgerjesztő CD-borítójukkal...

megjelenés:
2005
kiadó:
Arise
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A labirintikus ötök ezúttal sem tagadják meg önmagukat. Mérsékelten progresszívek, melodikusak, elég igényesek és jól is szólnak. A képek alapján tutira vehető Roberto Tiranti abbéli hite, hogy ő tojta a spanyolnáthát, ami csupán azért mókás, mert a teljesítményében nincs rendkívüli. Kicsit nyávogós, de azért elfogadhatónak minősíthető. (Persze az ilyen képeket senki sem veszi komolyan...)

Egyebek mellett a címadó nótának is csupán a csonkított verzióját találjuk meg a korongon. Ez divatos szokás manapság, néhány dalba szívesen nyirbálnak bele az elkövetők, tán azért, hogy idegesítsék a hallgatókat, tán ezáltal próbálják a későbbiekben növelni az eladott példányszámot még öttel... Ha fanatikus lennék, akár be is válhatna a dolog, de szerencsére beérem a rövidített változatokkal is.

Nem találok nagyot puffanó nótákat az albumon, pedig meglestem elől-hátul, kívül-bévül. Apróbb kellemek azért akadnak, pl. a nyitó L.Y.A.F.H. (ami kb. olyasminek hallik, mint light years away from here), vagy a kissé szigorúbb tónusú Deserter, ill. Face and Pay. Dramatikus légkört áraszt a Malcolm Grey című fél-ballada. A véres kezű illetőről akkor tudnék bővebbet, ha ismerném a történetet - ami vélhetően van, a sok mellékzörejből ítélve...

Mindettől azonban végső soron szamárszürkének és felejthetőnek tűnik ez a csomag. Sehol egy olyan dal, ami valamiért megtapadna... Ennyi melóval jobbat is világra segíthettek volna. (Bár lehet, a sok jóság mind ott lapul a lecsippentett részekben, de ezt azért kétlem...)

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.