Shock!

április 22.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hétköznapi Csalódások: Hangulatjelentés

Be kell vallanom, csak most ismertem meg a Picsa zenéjét, ill. az Utazó Punkcirkuszon, de egyes dalaik máris beírták magukat az agyamba. Szerintem nem egy átlagos punk rock zenekar a Hétköznapi Csalódások, zenéjükben többször is a lassabb, emészthetőbb részek dominálnak, legkeményebb számait is inkább középtempósak.

megjelenés:
1998
kiadó:
Music Empire / Polygram
pontszám:
- /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Azt hiszem, ebből kifolyólag különbözik a banda hasonszőrű társaitól, na meg a politikai töltéstől hemzsegő szövegeivel. Bár tőlem nagyon idegen a politika, azért érdemes és érdekes volt végighallgatni ezeket a pl. országos társadalmi életet kivetítő dalokat. Igazságtartalmuk néha annyira valós, hogy az Országház "honatyáit" bezáratnám egy szobába és végighallgattatnám velük a teljes Picsa repertoárt. Amennyiben a szövegek mondanivalójától eltekintek, a zene érdekes módon még hangulatos is (Belfast, Hangulatjelentés).

A CD-n 14 stúdiófelvétel mellett 9, a '97-es Utazó Punkcirkuszon készült koncertfelvétel is helyet kapott (Reklám, US Army, Szemben a bordélyház, Commandante, stb), amelyek jó kis betekintést engednek egy igazi Hétköznapi Csalódások koncertbe.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.