Shock!

október 15.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fueled By Fire: Spread The Fire

Időutazás a nyolcvanas évek legszebb thrash korszakába, mikor Bay Area klubjait olyan zenekarok töltötték meg, mint a Testament, a Death Angel vagy épp a Vio-lence. Szegecses csuklószorító, farmermellény, csőgatya, egyszóval mintha a Fueled by Fire tagjai az Exodus Toxic Waltz klipjéből léptek volna ki.

megjelenés:
2007
kiadó:
Metal Blade
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 2 Szavazat )

A zene is a legszebb hagyományokat követi, jó értelemben vett poros, retro hangzás, kapkodós thrashelés, szövegköpködés, úgy, ahogy anno a Sadus és Dark Angel lemezeken volt hallható, vagy kissé szelídebb formában az Anthraxnél, régesrég. Szinte mindegyik meghatározó thrasher brigád hatása érezhető a muzsikán, az Ernest Goes to Hell intro után berobbanó Thrash is Back akár egy korai Death Angel tiszteletadásnak is felfogható, hiszen rögtön egy megtévesztésig Mark Osegudás sikollyal indít, ráadásul az egész nóta totál olyan, mint a Thrashers című első lemezes Death Angel opusz volt.

A Striking Death lecsupaszított Testament nóta, de van Kill 'em All korszakos Metallica utánérzés (Betrayal), és Megadeth nóta is (Spread the Fire). Ráadásul külön szívem csücske a lemez amiatt is, hogy telepakolták a srácok jófajta csordavokálokkal, valahogy úgy, ahogy a klasszikus Exodus lemezeken volt hallható.

Semmi eredeti nincs ebben a zenében, viszont nagyon feelinges kis időutazás, így, ha hozzám hasonlóan imádod a nyolcvanas évek meghatározó thrash bandáit (Vio-Lence, D.R.I., Heathen, hogy csak párat említsek), akkor kötelező számodra a lemez. Pont emiatt nem is tudok rá a maximálisnál kevesebb pontot adni, holott nyilvánvaló, hogy nem ér annyit. Thrash 'till death!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.