Shock!

június 17.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bullet: Heading For The Top

Száz százalékig retro anyag a svéd Bullet bemutatkozó lemeze, a Black Lodge kiadó gondozásában még 2006-ban megjelent Heading for the Top, amit mindössze egyetlen mini cd, a Speeding in the Night előzött meg, még 2003-ban. A borítón marcona kinézetű bőrdzsekis, motoros arcok virítanak méretes Ray Ben napszemüvegben, a háttérben meg olajoshordókból lobog a tűz: mi a nyolcvanas évek, ha nem ez?!

megjelenés:
2006
kiadó:
Black Lodge / HMP
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A muzsika is meglehetősen retro, nem csak Hell Hofer (!) hangja miatt egyértelmű az AC/DC, illetve Accept párhuzam – de a zene is totál az Angusék fémjelezte rakenról. Van még egy jó adag korai Saxon is a dalokban (Speeding in the Night) meg Priest (One Deal with the Devil), illetve Samson (Midnight Riders) is itt-ott, de azért messze az AC/DC hatása a legmeghatározóbb.

Nem egy világmegváltó zene, de bulizós, táncolós, és nagyon hangulatos, ráadásul Hell hangja engem kicsit Molics Zsoltira emlékeztet. Az Euphony stúdióban kevert hangzás is tökéletesen passzol a koncepcióba, ha nem lenne előttem az infólap, meg nem mondanám, hogy ez nem egy húsz-huszonöt évvel ezelőtti lemez! Ha mindehhez még a csapat promóképeire is vetünk egy pillantást, már indulhat is az időutazás! Metal on Metal!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.