Shock!

június 14.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

The Royal Freak Out: Viva la Resistance

Három évvel első nagylemezük után végre megmozdult a The Royal Freak Out. Az elmúlt években azért nem tétlenkedtek, jártak külföldön is turnézni, és a zenekartagok között is volt néhány csere.

1228_theroyalfreakout

A két alapító, Farkas Balázs (ének, gitár) és Sipos Ábris (basszus) mellé először Rátkai Márton (gitár, űrállomás) vált állandó taggá, majd megtalálták a tökéletes felállás negyedik tagját, Magda Zsoltot (dob) is. Év elején végre visszavonultak a próbaterembe, hogy a régóta érlelgetett témákat elkezdjék kidolgozni. Őszre össze is állt a nagylemez, amit ezeddig tökéletes titokban tartottak, még a legközelebbi barátaik előtt is. Az Emergence február közepén várható, a most megjelent Viva la Resistance pedig az egyik legkorábbi mindközül.

“Egyike a lemez pörgősebb, lazább dalainak, és talán a leginkább “régi” fílingű RFO dal. Itt is kísérleteztünk egy csipetnyi elektronikával, oldschool gitárszólamokkal, mintha az Oasis modern hard rockot játszott volna. A hozzám egyik leginkább közelálló dal, mind szövegileg, mind zeneileg. Elég tudatosan íródott, Marci viszonylag korán elhozta a kezdőriffet, mégis csak a lemezírás vége felé állt össze véglegesen. Szeretem a témáját is, ami tulajdonképpen egy zsarnok szemtelen és szarkasztikus monológja az önmaguk tunyasága miatt tehetetlen tömegnek. Sok helyen szókimondó és kicsit tuskó, de néha ilyen is kell a változatosság kedvéért.” – mondta el Farkas Balázs, a zenekar frontembere.

A lemezhez készül majd egy klip is a The Monster Inside dalra, amit várhatóan január 31-én fognak majd bemutatni, a teljes album pedig február 21-én várható. Élőben március 11-én a Robotban hallhatjátok majd először, ahol vendégük lesz a Sosevolt, akik ezen az estén mutatják be legújabb, Age Of The Deadly Mammal című kislemezüket, illetve régi fehérvári cimborájuk, a The Rebels is.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.