Shock!

október 20.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

A&R tartalomböngésző

0-9ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Pearls Of Long Loved Years: Gift

1999 nyara. A Sziget Fesztiválon vagyok, már fogalmam sincs, melyik színpad előtt, meg hánykor, de nem is ez a fontos. A fontos az, hogy a haverom nyakában ülök, és várom, hogy kezdjen a Polly Is Dead. A fontos az, hogy fiatal vagyok, részeg és szabad. Pain-to-mine! – üvöltöm végül Polonkai Tamás felé, mikor végre megjelennek a színpadon. Ő meg kiint, hogy vette az adást, lesz majd az is, minden oké, csak maradjak kussban.

0622polly

Én pedig kussban maradok. Mint ahogy sajnos Polonkai is, hiszen éppen ez volt az utolsó fellépés, mikor a mikrofon elé fáradt. Sem a Polly Is Dead, sem a Bálnalovas kötelékében nem énekelt többé. Nagyon nagy kár érte. Aztán a közelmúltban ez a színpadon szereplő fazon írt egy üzenetet annak a közönség sorában hőbörgő hülyegyereknek, hogy meghallgatná-e a legújabb dalát, ahol tizennyolc év után újra danol. Persze hogy meg, mi az hogy – mondta a hülyegyerek. És kellően seggre is ült tőle.

Mert mennyire remekbe szabott már ez az A Perfect Circle – Pearl Jam – Tool – Soundgarden-keverék Pearls Of Long Loved Years (vegyük észre: P.O.L.L.Y.!) Gift című dala. Polonkai legjobb formáját hozó fátyolosan rekedtes hangja, Kleinheincz Zoli melankolikus hangulatot festő gitárja, Page erőteljes dobjai és a Slowmeshben is bizonyító Mészáros-Komáromy Dénes hangsúlyos basszusa, ami nekem konkrétan a legjobban tetszik az egész mókából. De nem is ez a fontos. A fontos az, hogy ismét fiatal vagyok, részeg és szabad. És kint vagyok a '99-es szigetes koncerten, a haverom nyakában.

Nem akarok többet mondani, mert minek. Azt majd legközelebb, ha megjön a kislemez. Meg a nagylemez. Mert meg kell jönniük, muszáj!

 
FacebookGoogle bookmarkMyspace bookmarkIWIWSatartlapDel.icio.usTwitterLinkter.huvipstart.huDiggUrlGuru.huBlogter.hu

Hozzászólások 

 
+12 #1 Narada 2017-06-22 13:50
Úristen, ez de jó lett. Volt szerencsém találkozni még az urakkal nagy-nagy énekeskeresési fázisban - ki lehetett volna hagyni azt a kört, ez úgy jó, ahogy van :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Legfrissebb galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.