Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dokken: újabb retrós album érkezik szeptember végén

Szeptember 24-én jelenik meg a Dokken új, sorrendben tizenegyedik nagylemeze, a Broken Bones, amelyet a Frontiers standard CD-ként és bónusz DVD-s extra csomagban is kihoz. A zenekar stílus tekintetében klasszikus Dokken anyagot ígér, vagyis a legutóbbi Lightning Strikes Again retrós vonala marad meghatározó.

A Broken Bonest maga a főnök, Don Dokken producerelte, a keverést Bob St. John (Extreme, Duran Duran) és Wyn Davis (Black Sabbath, Whitesnake, DIO) végezték, a maszterelésért pedig Maor Appelbaum (Halford, Sepultura) felelt. A dobokat Tommy Lee kaliforniai stúdiójában rögzítette a zenekar, a DVD-s kiadáson pedig egy átfogó dokumentumfilm is szerepel majd a lemez készítéséről.

Az album dallistája az alábbi:

01. Empire
02. Broken Bones
03. Best Of Me
04. Blind
05. Waterfall
06. Victim Of The Crime
07. Burning Tears
08. Today
09. For The Last Time
10. Fade Away
11. Tonight

A zenekar jelenlegi felállásában Don és Mick Brown dobos mellett Jon Levin a gitáros és Sean McNabb a basszer. „Jon rengeteget tesz hozzá a képhez", mondta a gitárosról korábban Dokken. „Amikor kilépek a saját kereteink közül az ötleteimmel, ő visszahúz. Dokkenen nőtt fel, vagyis egy rajongó szemeivel látja a zenét, ami nekem is sokat segít. Igazság szerint George Lynch-csel sosem ültünk le közösen dalt írni, Jeff Pilson mindig közvetített. Kiváló politikus lehetne belőle... Visszatekintve csoda, hogy sikerült annyi óriási nótát összehoznunk. Jeff először George-dzsal és Mick Brownnal dolgozott, aztán eljött hozzám, és velem is. Bizarr munkamódszer volt. Ahogy azt már ezerszer elmondtam, George és én soha nem voltunk képesek egyetérteni abban, milyen zenei irányba haladjon a Dokken. Lehet persze, hogy a történet éppen ezért működött, és biztosan emiatt voltunk képesek befejezni a csúcson."

Az album első klipdala az Empire lesz.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 neal and jack and me 2012-08-30 07:50
atyaég, ez is egy újabb katasztrófális borító...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.