Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dokken: gyógyulás és lebegtetés

Hamarosan megkezdődik a munka a Dokken új lemezén, mely legkorábban ősszel kerülhet a boltokba. Jó hír, hogy a legendás kaliforniai dallamos hard rock csapat frontembere, Don Dokken nemrég egy műtétnek köszönhetően megszabadult régóta húzódó hangszálproblémáitól. A banda klasszikus felállásának újjáalakulása továbbra is a levegőben lóg.

Don Dokken a jelenlegi gitárossal, a csapat utolsó két albumán játszó Jon Levinnel kezdte megírni a következő anyagot, de továbbra is szeretné ismét összehozni a banda legsikeresebb felállását, melyben George Lynch gitározott, Jeff Pilson basszusozott és Mick Brown dobolt. Ebből a leosztásból Don mellett ma csupán Brown tagja a bandának, a basszusgitáros pedig Barry Sparks.

„Volt egy találkozóm Jeff Pilsonnal, aki arról tájékoztatott, hogy 2012-ig a Foreigner dolgaira kell koncentrálnia, vagyis ha lesz újjáalakulás, legkorábban akkor jöhet össze", írja közleményében Don. „George azt mondta, az egész csak arról szólna, hogy én minél több pénzt keressek, de ez baromság. Szeretnék készíteni egy utolsó lemezt az eredeti tagokkal. Erre Jon is áldását adta, de bevallom, a mostani formájában imádom igazán a zenekart. Jon fantasztikus gitáros és egyben a legjobb barátom is, akivel remek nótákat írtunk együtt, szóval meglátjuk, mi történik 2012-ig. Most egyelőre a jövőbe tekintünk, és reméljük, szeretni fogjátok a következő munkánkat. Tisztában vagyok vele, hogy a rajongók látni akarják az újjáalakulást, de ahogy mindig is, George-nak és nekem eltérő elképzeléseink vannak a Dokken zenéjéről. A Shadowlife lemez egy jó példa volt erre – akadnak rajta remek dalok, de szerintem az nem egy Dokken album volt. Újból abba az irányba semmiképpen sem fogok haladni."

Dokkennek ugyan azt javasolták az orvosok, hogy még legalább egy évig ne énekeljen, de a csapat ennek ellenére is nekilát a munkának, és ha az énekes bírja torokkal, a koncertek mellett őszig összeraknak egy teljes új nagylemezt is. Ez a banda első anyaga lesz a roppant retrós, ám nagyon jó legutóbbi 2008-as Lightning Strikes Again óta.

Amióta 2009-ben George Lynch egy Dokken koncerten a ráadásban Jeff Pilsonnal együtt felment a színpadra, a melodikus színtéren folyamatosan a banda klasszikus felállásának újjálakaulásáról pletykálnak. A több mint 10 millió albumot eladott Dokken a '80-as évek egyik legjobb hajbandája volt, az Egyesült Államokban és Japánban emellett a legnépszerűbbek közé is tartoztak, így nem véletlen, hogy sok a találgatás. George ugyanakkor decemberben kétértelműen nyilatkozott a folytatásról. „Volt pár megbeszélésünk Donnal, rendeztünk közös koncerteket a Lynch Mobbal és a Souls Of We-vel, megcsináltuk együtt a Loud Park fesztivált Japánban, és ugyan azt mondta, hogy benne van a dologban, papír sosem született... A legutóbbi pár beszélgetésünk alapján pedig úgy tűnt, mintha csak amolyan bérzenészként lenne rám szüksége. Emlékeztettem, hogy az ilyesmitől az első perctől fogva elzárkóztam, hiszen nem vagyok az a típus. Szóval most úgy látom, nem biztos, hogy sor kerül a dologra. De közben meg a teljes eredeti felállás összejött, mielőtt turnéra indultam volna Európában, és egyetértettünk abban, hogy 2012-ben csinálunk egy világ körüli turnét, szóval..." Lynch elismerte, hogy Pilsonnal együtt három új dalt is írtak a Dokken számára, és azt is, hogy az eredeti elképzelések egy teljes friss albumról, majd egy azt követő két hónapos turnéról szóltak. „A labda a pályán pattog, de ha Don nem játszik fair módon és nem őszinte, nem lesz az egészből semmi", szögezte le a gitáros.

A Dokken két főembere már a fénykorban is híres volt folyamatos marakodásáról, és végül a drogproblémákkal súlyosbított konfliktusok vezettek a csapat feloszlásához is. 1994-ben, hat év szünetet követően ugyan újjáalakultak, de Lynch akkor sem maradt sokáig a bandában, két modernebb hangzású albumot követően ismét kilépett a Dokkenből.

A Dokken utoljára 2007-ben játszott Magyarországon, George Lynch pedig tavaly ősszel.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.