Shock!

március 30.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tölts el egy pszichedelikus estét az A38-on!

ozrictentacles2013Három évvel – a szintén az A38 Hajón tartott – első magyarországi koncertje után az Ozric Tentacles visszatér Budapestre. A progresszív-pszichedelikus „űrrock" alapvető zenekara ezúttal megalapításának harmincadik évfordulója alkalmából turnézik.

A brit Ozric Tentacles, avagy röviden Ozrics zenéjét próbálták már leírni pszichedelikusként, űrrockként, trance-ként, de egyvalami biztos: ez a '80-as évek óta létező klasszikus együttes nehezen sorolható be kategóriákba. Az élő hangszerek mellett ezernyi effektet, gépi ritmust használó Ozrics psytrance- vagy technóelemeket éppúgy beépít muzsikájába, mint fúziós vagy ambient-motívumokat. Nehéz elhinni, hogy ez az úttörő együttes immár több mint negyedszázada ontja a lemezeket és tartja elsöprő erejű koncertjeit. A rengeteg tagcserén átesett zenekar mára valóságos „családi vállalkozássá" vált, de ez mit sem von le az áhítatos, kultusz-szerű tiszteletből, ami az Ozricst körülöleli.

Programozott alapok, elektronika, szintetizátorok békésen megférnek a gitáralapú rockkal az Ozric Tentacles zenéjében – nem meglepő, hogy az együttest rockerkörökben éppoly tisztelet övezi, mint mondjuk a trance vagy a goa partiarcai között. Skatulyákba nem szorítható, áradó muzsika, féktelen szabadság, és műfajteremtő eredetiség: mindez együtt az Ozric Tentacles.

Az Ozrics a harmincadik évfordulóra újrakevert lemezeit tartalmazó CD díszdobozt állított össze, és életművének legkomolyabb, leginkább emlékezetes darabjaiból állította össze jubileumi koncertturnéjának anyagát. Mindezt most Budapesten is élvezhetjük, három évvel az Ozric Tentacles első, óriási sikerű hazai koncertje után, ráadásul egy magyar dobossal a fedélzeten, hiszen a csapatban nemrég Szende Balázs került a cucc mögé.

Rupaszov Tamás közel harminc éve működő és világot járó, az utóbbi időkben Trottel Stereodream Experience néven futó kísérletező együttese mára szakított a gyökereit jellemző, hajdani punkkal, és a zenekar újabb anyagaiból már folkos-elektronikus pszichedélia örvénylik elő. Meditatív, erőteljes, sodró, misztikus, „elszállós" zenéjükben a monotonitás nem válik unalmassá, de a kísérletező, keresgélő hangzások sem idegenek Rupaszov Tamástól és zenésztársaitól. Zenéjük a pszichedelikus stílus hőskorát és legnagyobbjait idézi atmoszférájában.

A zenekar legutóbbi kiadványa éppen az A38 Hajón tartott sodró erejű koncert felvételeiből öszeállított DVD, ami regyogan foglalja össze a történelmi jelentőségű együttes munkásságát.

Ozric Tentacles (UK) – 30. jubileumi turné
Trottel Stereodream Experience

2013. október 21., hétfő 20h, A38 Hajó – Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3400 Ft, elővételben: 2900 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján (www.a38.hu), vagy személyesen az A38 Hajón.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.