Shock!

május 27.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Korog és Void ov Voices az A38-on

0505korogSok évnyi hallgatás után, szinte a semmiből érkezett áprilisban az új Korog album, a Maybe Airlines. A magyar metál egyik legjobb zenekara alaposan meglepte a rajongókat – nem csak az új lemezzel, hanem azzal is, hogy szokásához híven ismét új frontemberrel áll fel. Az eddigi hörgős-morgós énekeseket, köztük Csihar Attilát ezúttal egy tiszta énekhang, a Turbo frontembere, Tanka Balázs váltotta fel. Az új album bemutatója az A38 hajón lesz, méghozzá Csihar Void ov Voices projektjének vendégeskedése mellett.

Április 23-án, több éves lemeztelen hallgatás után,új albummal tért vissza a magyar metálszíntér páratlan ritmusairól és szokatlan hangzásáról ismert zenekara, a Korog. A negyedik, Maybe Airlines című új Korog-albumon a szokásoknak megfelelően ismét új a frontember, ezúttal Tanka Balázs.

A közel húszéves, de máig a hazai metal egyik legjobb és leginnovatívabb zenekarának új lemeze a „szokásos", korogos absztrakt zenei témákra épül, amit ezúttal – a rajongók őszinte megrökönyödésére – tiszta énekhang és többszólamú vokálok helyeznek új kontextusba. A lemez szerzői kiadásban jelent meg, és egyelőre csak digitálisan hozzáférhető (Spotify, Deezer, iTunes, Amazon stb.), azonban a tervek szerint a lemezbemutató koncerten már vinylen is kapható lesz.

Csihar Attila a sötét rétegzenék egyik legnagyobb képviselője. Ő énekelte fel az első norvég black metál albumot, a Mayhem 1993-as De Mysteriis Dom Sathanasát. A kultikus magyar black legendában, a Tormentorban énekelt. Közreműködik a drone-doom alapzenekar Sunn O)))-ban, sokáig „énekese" volt a Korognrak is. Rengeteg albumon vendégszerepelt, és most ismét a Mayem énekese. A Void ov Voices Csihar szólóprojektje, amely a drone és a dark ambient zenék kereszteződéseként írható le, amit rituális énekek, kántálások kísérnek. Attila egy fekete csukjában áll ki egyedül, mellette egy mikrofonállványon egy totem, előtte pedig egy kütyüpult, ami a zenekart helyettesíti és a tömény, rétegzett hangzáshoz kell.

További részletek itt.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 BSND 2014-06-04 10:00
Idézet - Menyet:
A De Mysteriis Dom Sathanas 1994-es album, és nem hinném, hogy az első norvég black metal album. A legelső stúdió által kiadott BM lemez az a Deathcrush (Mayhem), de ahhoz Csiharnak nem volt köze.

Hát nem tudom. Szerintem az csak demó, és a kettes Darkthrone az első bm album. Bár ha nem csak a nagylemezeket számítjuk, akkor igazad lehet. Egy biztos: a De Mysteriis... nem az első norvég black metal album.
Idézet
 
 
+1 #2 Menyet 2014-06-03 21:51
A De Mysteriis Dom Sathanas 1994-es album, és nem hinném, hogy az első norvég black metal album. A legelső stúdió által kiadott BM lemez az a Deathcrush (Mayhem), de ahhoz Csiharnak nem volt köze.
Idézet
 
 
#1 neal and jack and me 2014-05-28 21:20
pont aznap lesz a pokolgép.
faszomat.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.