Shock!

július 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Dance With The Dead és LeBrock az A38 Hajón

Hatalmas sikerű A38-as fellépése után új lemezzel tér vissza Budapestre a Dance With The Dead. A kaliforniai synthwave-duó csodás, retróhorrorból, B-szériás filmzenékből, metalgitárból és négynegyedekből összegyúrt friss lemeze, a Loved To Death európai turnéján lép fel ismét az A38 Hajón, március 4-én, méghozzá a LeBrock társaságában.

1115dwtd

Bár a '80-as évek szintipop-hangzásait horrormetalba öltöztető synthwave főleg Franciaországból terjedt el, azért az Egyesült Államokban is jócskán vannak hívei. Ilyen hívő volt a két kaliforniai jóbarát, Justin Pointer és Tony Kim, akik egyszerre rajongtak a klasszikus horrorfilmekért, a gazdagon riffezett metálért és a műanyaghangzású elektronikáért. Aztán egyszercsak megtaláltak egy hangzást, amely tökéletesen ötvözte mindhármat, és pár évvel ezelőtt megalakult a Dance With The Dead. Remek húzás volt, hogy elkészítették néhány nagy klasszikus Metallica-, Mötley Crüe- és Queen-szám synthwave-remixét, amelyek hatalmas népszerűséget hoztak számukra. Az első lemez nem is olyan rég, 2013-ban jelent meg, a duó pedig szinte évente ad ki új lemezt, a legutóbbit idén.

A Loved to Death tökéletes összefoglalása az összetévesztehetetlen DWTD-esztétikának. John Carpenter- és Dario Argento-filmzenékből elcsent hangulatok, nyolcbites szintiszólamok, kíméletlen négynegyedet ütő dobgépek, mindehhez sújtó riffek és kacskaringózó Guitar Hero-szólók. Nehz eldönteni, hogy miből van több a Loved to Death-en, de valószínűleg metálból, hiszen több számban is közreműködik Nick Hipa, az As I Lay Dying és a Heaven Shall Burn hathúrhőse. De persze akad jócskán horrorból is, hiszen a DWTS vizuálfelelőse, a jellemző módon Sadist Art Design név alatt alkotó Marc Schoenbach valódi horrorkattant grafikus, B-kategóriás slasherek, horrorfilm-fesztiválok plakátjainak és véráztatta lemezborítók trash- és goth-rajongó nagymestere. De nem kérdés, hogy az új dalok mellett lesújtanak a klasszikus Metallica-, Mötley Crüe- és Queen-remixekkel is.

Az A38 Hajó a Demogorgon partisorozattal már nagyon alaposan bemutatta itthon a synthwave színteret: Carpenter Brut, Dan Terminus, GosT, TimeCop 1983, Tommy86 és a március 7-én az Akváriumba visszatérő Perturbator mellett most a Dance With The Dead érkezik újra, hogy bemutassa friss lemezét.

Ha létezik két ember, aki totálisan belezúgott a nyolcvanas évek neonfényű, elektro-rockos, sírógitáros, stadionhimnuszos, fejhangon énekelt, visszhangosított filmslágereibe, akkor ők biztosan a LeBrock tagsága. Az alig két éve alakult zenekar olyan tökéletesen idézi Giorgio Moroder, Jan Hammer, Glenn Frey vagy Harold Faltenmeyer, tehát a Flashdance, a Miami Vice vagy a Beverly Hills-i zsaru zenei világát, hogy lényegében meg sem lehet különböztetni attól. Az eredmény: pár hónap alatt több százezres Spotify-játszások, tarolás a Bandcamp synthwave listán, és persze rengeteg előzenekari meghívás, többek között Carpenter Brut-től, Dynatrontól, Timecop1983-tól, és most a DWTD-től.

Dance With The Dead (US)
LeBrock (UK)

Loved to Death Tour 2019
2019. március 4., hétfő 20:00
A38 Hajó Koncertterem / Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3900 Ft, elővételben: 3200 Ft. Korlátozott számban bérlet váltható 6900 Ft-ért, amely a március 7-i Perturbator-fellépésre is érvényes az Akváriumba. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.