Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Methadon és gyógyszerek halálos keveréke végezhetett Mike Starr-ral

Methadont és nyugtatókat kevert néhány órával halála előtt Mike Starr, az Alice In Chains első basszusgitárosa, akit március 8-án találtak holtan Salt Lake City-i otthonában. Lakótársa szerint a muzsikus rendszeresen szedte a methadont, hogy józan tudjon maradni, a szorongásoldó gyógyszerekre pedig azért volt szüksége, mert februári őrizetbe vétele óta rendkívül zaklatottan érezte magát.

A methadon szintetikus opiát, amit bivalyerős fájdalomcsillapító hatása miatt gyakran alkalmaznak kábítószerfüggőknél az elvonási tünetek enyhítésére. Használatáról az orvosi szakmán belül is vita folyik, hiszen drognak minősül, nagy dózisban pedig komoly légzési rendellenességeket okozhat.

„Mike csodálatos személyiség volt, aki keményen harcolt azért, hogy józan maradjon. Nagyon fog hiányozni", mondta a lakótárs a TMZ.com bulvárportálnak. Mike Starrnál februári őrizetbe vételekor a rendőrök több tiltott gyógykészítményt is találtak. A basszusgitáros a '90-es évek eleje óta küzdött visszatérő drogproblémáival, annak idején az Alice In Chainsből is ezek miatt került ki: többször letartóztatták, és 1994-ben börtönben is töltött egy hónapot. Starr néhány éve részt vett a VH1 Celebrity Rehab című valóságshowjában is, ahol alkohol- és drogfüggő hírességek elvonókúra utáni életét követik nyomon. Korábbi zenésztársai akkor undorítónak nevezték ezt a programot. „Ez a műsor a legmélyebb mélypontjukon mutatja meg az embereket, amikor nincsenek teljesen maguknál, és az a szomorú, hogy mindezt szórakoztatásként tálalják, miközben élet és halál kérdéséről van szó", nyilatkozta Sean Kinney, az Alice In Chains dobosa. „Nem hinném, hogy az ilyesmi bárkin is segítene, az pedig szánalmas és ostoba, ahogyan emberek lehetséges halálából szórakoztatást csinálnak. Iszonyú gusztustalannak tartom ezt az egészet."

Az Alice In Chains szűkszavú sajtóközleménye szerint Jerry Cantrell és Sean Kinney gyászolják barátjukat, és arra kérik a médiát, hogy tartsák tiszteletben mind az ő, mind pedig a Starr család érzelmeit. A rockvilág több muzsikusa is részvétét fejezte ki a basszusgitáros tragikus halála miatt Slashtől Tommy Lee-n át Glenn Hughes-ig.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.