Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Limp Bizkit: végleges a Gold Cobra dallistája

Június 28-án, az eredeti tervekhez képest három hét csúszással kerül a boltokba a Limp Bizkit visszatérő albuma, a Gold Cobra. A 2000-es Chocolate Starfish & The Hot Dog Flavored Water óta ez a floridai nu metal banda első nagylemez-értékű kiadványa, amelyen az eredeti felállás szerepel, azaz Fred Durst énekes, Wes Borland gitáros, Sam Rivers basszusgitáros, DJ Lethal sampleres és John Otto dobos. A csapat a nyáron több kiemelt európai fesztiválon is fellép.

„Ezzel a lemezzel bezárult a kör, pontosan tudjuk, kik vagyunk: egy legyőzhetetlen, öttagú rap rock erőmű, amely szétzúz minden színpadot, amelyiken csak fellép”, mondja az album kapcsán Durst. A Limp Bizkit utoljára 2005-ben jelentkezett hangzóanyaggal a The Unquestionable Truth (Part I) EP képében, és ugyan a korábban távozott Wes Borland már ezen is visszatért társaihoz, utána sokáig nem lehetett tudni, egyáltalán készül-e még valaha folytatás. A banda 2008-ban ismét aktivizálódott, és ugyan a Gold Cobrát eredetileg tavaly év elejére ígérték, végül csak idén nyáron kerülhet a boltokba. A 2003-as Results May Vary óta tehát ez lesz a Limp Bizkit első teljes nagylemeze, és az első a 2000-es Chocolate Starfish & The Hot Dog Flavored Water óta, amin Borland játéka hallható.

A lemez produceri teendőit maga Durst és a gitáros látták el, és összesen húsz felvett számot biztosan véglegesre is kevertek, ezek közül azonban csak tizenhárom kerül a standard verzióra, és tizenhét a legbővebb deluxe-ra. A sima változat dallistája az alábbi:

01. Introbra
02. Bring It Back
03. Gold Cobra
04. Shark Attack
05. Get A Life
06. Shotgun
07. Douche Bag
08. Walking Away
09. Loser
10. Autotunage
11. 90.2.10
12. Why Try
13. Killer In You

A Gold Cobra folytatása a tervek szerint elég gyorsan, akár már az év végén, vagy legkésőbb a jövő év folyamán megjelenhet. A Limp Bizkit a nyár folyamán több európai fesztiválon is ott lesz, így például a svájci és az angliai Sonisphere-eken is fellépnek. Magyarországhoz legközelebb Münchenben koncerteznek éppen a lemez megjelenésének napján, június 28-án, a Tollwood Fesztiválon.

A zenekar az ezredforduló korszakának legsikeresebb rockbandái közé tartozott, az 1999-es Significant Other több mint 14 millió, a Chocolate Starfish több mint 12 millió példányban talált gazdára világszerte. A hullám levonulása után, 2003-ban Mike Smith gitárossal felvett Results May Vary azonban rendkívül komoly visszaesést jelentett: csupán kiadása után öt évvel lépte át az Egyesült Államokban a milliós eladást, amit a Chocolate Starfish már az első héten lazán hozott a tengerentúlon. A 2005-ös EP már a százezres határon is csak nehezen tudta átverekedni magát.

A Limp Bizkit karrierje során eddig kétszer lépett fel Magyarországon, először 2004. március 23-án, a Papp László Sportarénában, majd 2009 júliusában a soproni VOLT Fesztiválon.

 

Hozzászólások 

 
#1 sziarobi 2011-06-27 02:05
limp bizkit a legnagyobb!!!!

július 5 - gazometer - € 40,50
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.