Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Lehet, hogy készül egy utolsó Judas Priest lemez?

Új dalokon dolgozik a Judas Priest, legalábbis ez derül ki a zenekar hivatalos honlapjára feltett egyetlen mondatos közleményből, mely a további részleteket későbbre ígéri. Mindez csak azért furcsa, mert a banda idén kezdődő Epitaph turnéját búcsúkörútként hirdették meg. Eszerint elképzelhető, hogy az utolsó koncertsorozat mellé egy utolsó album is jár majd. Vagy nem. Vagy nem is ez az utolsó turné...

„A srácok éppen új anyagon dolgoznak, minden nagyszerűen halad. További részletek nemsokára!", tették közzé a Judas Priest hivatalos honlapján. Inkább nem bocsátkozunk találgatásokba azt illetően, mit is jelenthet ez, hiszen a Priest menedzsmentje híres a finoman fogalmazva is furcsán felvezetett akciókról, újdonságokról. A búcsúturnékat meg eleve illik fenntartásokkal kezelni, hiszen Ozzy Osbourne például lassan harminc éve az utolsó turnéját csinálja...

A még mindig alakuló Epitaph búcsúkörút eddig nyilvánosságra hozott állomásai a következők:

Június 9. Sweden Rock Fesztivál, Svédország
Június 11. Sauna Fesztivál, Finnország
Június 14. Oslo, Spektrum, Norvégia
Június 15. Bergen, Edward Grieg Plass, Norvégia
Június 17. Copenhell Fesztivál, Koppenhága, Dánia
Június 19. Hellfest, Nantes, Franciaország
Június 20. Párizs, Le Zenith, Franciaország
Június 22. Gods of Metal Fesztivál, Milánó, Olaszország
Június 23. Sonisphere Fesztivál, Basel, Svájc
Június 25. Graspop Fesztivál, Belgium
Június 27. München, Zenith, Németország
Június 28. Prága, O2 Arena, Csehország (a Whitesnake-kel közösen)
Június 29. Bécs, Stadthalle, Ausztria (a Whitesnake-kel közösen)
Július 1. Belgrád, Belgrade Arena, Szerbia
Július 10. Metal Hammer Fesztivál, Katowice, Lengyelország
Július 23. High Voltage Fesztivál, London, Nagy-Britannia
Augusztus 5. Wacken Fesztivál, Németország

Minden idők egyik legfontosabb és legjobb heavy metal zenekara 1968-ban alakult, és olyan klasszikus albumokkal formálták alapvetően a műfajt, mint az 1976-os Sad Wings Of Destiny, az 1980-as British Steel, az 1982-es Screaming For Vengeance vagy az 1990-es Painkiller. Az elsősorban Rob Halford énekes, valamint Glenn Tipton és K.K. Downing gitárosok nevével fémjelzett banda eközben több mint 40 millió lemezt adott el világszerte. Halford egy évtized külön munkát követően 2003-ban tért vissza a zenekarba, azóta két albumot jelentettek meg. A csapat sikeresen turnézott az elmúlt években, az Angel Of Retribution és a Nostradamus albumok azonban erősen megosztották a rajongótábort. A zenekar 2010. december 7-én jelentette be, hogy 2011-ben kezdődő turnéjuk egyben az utolsó is lesz.

A Judas Priest eddig kétszer játszott Magyarországon, először 2002-ben Tim Owensszel, majd 2004-ben már Halforddal, a Summer Rocks fesztiválon. Mivel egyik buli sem hozta az előzetesen várt nézőszámot (utóbbi alkalommal eredetileg a Kisstadion lett volna a helyszín, a gyengébb elővétel miatt kellett átrakni a koncertet a PeCsába), erősen kérdésesnek tűnik, hogy akad-e majd olyan szervező, aki megreszkírozza a banda felléptetését a búcsúturnén. De azért persze reménykedjünk, hátha... Ha meg nem, akkor legfeljebb marad Bécs vagy Belgrád.

Amíg minden kiderül, kattints, és olvasd el, mi mindent mondott a Shock!-nak 2002-ben K.K. Downing, 2004-ben pedig Scott Travis!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.