Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Két koncerten nyit a Guns N' Rosesnak Duff McKagan csapata

Konkretizálódott, amiről korábban csak pletykák szóltak: korszakalkotó módon Duff McKagan bandája, a Loaded nyit majd a Guns N’ Rosesnak két észak-amerikai koncerten a hónap közepén. Nyilván némi közös zenélésre is számítani lehet majd a két ex-gunnertől…

Duff McKagan és bandája, az épp az aktuális The Taking lemezt turnéztató Loaded december 16-án Seattle-ben és december 17-én Vancouverben játszik majd a Guns N’ Roses nyitóbandájaként. Az első koncert alighanem különös jelentőséggel bír a basszusgitáros számára, hiszen ő maga is a washingtoni nagyvárosból származik.

Duff eredetileg 1997-ben, nem sokkal Slash távozását követően lépett ki a bandából, és egészen 2010. október 14-éig nem is beszélt W. Axl Rose-zal. Tavaly ősszel azonban Londonban véletlenül összefutottak: a hivatalos verzió szerint a basszusgitáros nem zenei természetű ügyeit intézni érkezett a brit fővárosba, és fogalma sem volt róla, hogy az épp ott koncertező énekes és mostani társai is Londonban tartózkodnak. Arról is csak a hotelben értesült, hogy Rose szobája szomszédos az övével. Duff a You Could Be Mine-ban, a Patience-ben, a Knockin' On Heaven's Doorban és a Nice Boysban végül színpadra is lépett a Guns N' Roses jelenlegi tagságával, és a koncert végén még meghajolni is felment velük a színpadra. Ez volt az első alkalom a Use Your Illusion világturné 1993-as befejezése óta, hogy Duff megosztotta a színpadot Axllel. A koncert utáni napon a két egykori kolléga együtt vacsorázott, és a hírek szerint végleg elásták a csatabárdot. „Számomra a legfontosabb az esély volt, hogy találkozhattunk Axl-lel, hiszen a hotelben egymás melletti szobákat kaptunk”, mondta nem sokkal utána McKagan. „Nagyszerű: ennek meg kellett történnie. Hogy pontosan mi zajlott le, amikor ismét egymásba botlottunk, az magánügy, de örülök, hogy sor került rá."

Axl nemrég Eddie Trunknak adott interjújában lebegtette meg, hogy a Loaded a jövőben felbukkan majd néhányszor a Guns előtt. Mindez különös jelentőséggel bír a zenekar jövő tavasszal esedékes Rock And Roll Hall Of Fame beiktatása előtt, hiszen Duff napi kapcsolatban áll Slash-sel, akivel Axl másfél évtizede nem hajlandó kibékülni...

 

Hozzászólások 

 
#4 Draveczki-Ury Ádám 2011-12-14 09:21
Idézet - björn:
Vagy névre szólóan a régi tagság kapja a díjat? Hogy van ez?

A zenekarok kapják, aztán mindenki eldönti, ki jelenik meg és ki nem. Jason például ott volt a Metallicával, de Mustaine-t nem hívták. A Van Halenből meg csak Sammy és Mike voltak, akik akkor épp nem is voltak tagok.
Idézet
 
 
#3 björn 2011-12-14 08:21
Ezt nem teljesen értem. A Rock N' Roll Hall Of Fame díj a Guns N' Rosesnak jár ugye.
A Guns N' Roses ma nem Slash, Axl, Izzy, Duff és Steven, (Matt, Gilby etc) se jogilag se sehogy, a nevet csak Axl birtokolja.
Így én egyáltalán nem látnék semmilyen rock n' roll svindlit abban ha a jelenlegi tagság jelenne meg, mint Guns N' Roses, persze élén Axl-lel.
Nyilván minden régi fan fújolna, de akkor is...lássuk be Axlnek minden joga megvan erre, persze hogy igazság/nem igazság az más kérdés
Vagy névre szólóan a régi tagság kapja a díjat? Hogy van ez?
Idézet
 
 
#2 Venomádi 2011-12-13 22:47
Slash sztem most jó helyen van így a szólócuccaival, meg a Revolverrel amibe nagyon kéne énekes. Max akkor turnéznak közösen, ha már a nyugdíjra koncentrálnak.
Idézet
 
 
+1 #1 Trollmagnet 2011-12-13 15:21
Nem hinném, hogy komolyabb reunion várható, de ezen a két bulin biztos megint elnyomnak együtt majd pár számot.
Talán arra jó lehet, hogy legalább a beiktatáson együtt vegyék át a díjat (Slash, Duff, Izzy, Axl, Steven, Matt és Dizzy), másra nem hinném.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.