Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Guns N' Roses beiktatása nem kérdés, csak az, hogy ők ott lesznek-e

A kocka el van vetve: a Red Hot Chili Peppers és a Beastie Boys mellett a Guns N’ Rosest is biztosan beiktatják jövő tavasszal a Rock And Roll Hall Of Fame-be. Az eredeti felállás összeállásáról szóló találgatások már eddig is sosem látott szárnyra keltek – innentől kezdve mindenkinek be kell rendezkednie arra, hogy az áprilisi ceremóniáig folyamatos téma lesz a Guns.

A finalisták közül egy több mint ötszáz fős szakmai – értsd: zenészekből és zeneipari arcokból álló – zsűri választotta ki az öt győztest, akiket áprilisban hivatalosan is beiktatnak majd a clevelandi Rock And Roll Hall Of Fame And Museum hírességei közé. A feltétel mindössze annyi, hogy a beiktatásig több mint huszonöt évnek kell eltelnie az adott előadó első lemezének megjelenése óta, és a Guns N' Roses esetében pont jövőre érkezik el ez az időpont. Mint kiderült, aktuális befutók a Guns mellett a Red Hot Chili Peppers, a Beastie Boys és a Faces is.

A beiktatás hagyományosan kiemelt médiaeseménynek számít, ahol akár régi tagok is ismét összeölelkezhetnek. 2009-ben, a Metallica beiktatásakor például az akkor már több mint nyolc éve nem tag Jason Newsted is fellépett társaival a ceremónián, és természetesen a beiktatottak között volt a huszonöt éve elhunyt eredeti basszer, Cliff Burton is. Néha azonban épp ennek ellenkezője történik: a Van Halent kizárólag két ex-tag, Sammy Hagar és Michael Anthony képviselték, az aktív leosztásból senki sem jelent meg az eseményen. A Guns klasszikus – értsd: Slash kilépése előtti – felállásaiból W. Axl Rose énekes és Slash nincsenek egymással beszélőviszonyban, ők ha hinni lehet a híreknek, 1996 óta nem is találkoztak egymással. Steven Adler, a csapat eredeti dobosa a '90-es évek eleje óta nem tartja a kapcsolatot a frontemberrel, de a többiekkel kiegyensúlyozott viszonyt ápol, akárcsak Izzy Stradlin gitáros, aki szintén minden egykori társával jó barátságban van. Matt Sorum dobos és Axl 2006-ban ásták el a csatabárdot, Duff McKagan basszusgitáros pedig tavaly októberben vette fel ismét a kapcsolatot az énekessel, amikor meglepetésszerűen színpadra is lépett Londonban a Guns jelenlegi tagságával. Gilby Clarke gitáros már az ezredforduló környékén újjáéledő GN'R egyik első koncertjén is vendégeskedett, Dizzy Reed billentyűs pedig ugyebár végig tagja volt az Axl-féle Gunsnak, vagyis a helyzet rendezése alapvetően Axl és Slash viszonyán múlik.

A Guns tagjai közül tulajdonképpen mindenkit megkérdeztek már az esetleges beiktatásról: senki sem adott egyértelmű igen vagy nem választ arra, hogy összejöhetne-e a régi leosztás a ceremónián, még maga Axl sem.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.