Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Amerikai listák: dobogón a Guns N' Roses, Top 40-ben a Cannibal Corpse

Hihetetlen, de igaz: harmadik helyre került a Billboard 200-as listáján a Guns N' Roses még 2004-ben kiadott Greatest Hits albuma, amit egy speciális akció miatt több mint 85 ezren vettek meg az Egyesült Államokban a múlt héten. Jól nyitott az amerikai listákon a Cannibal Corpse új albuma, az Adrenaline Mob bemutatkozó anyaga és a friss Soulfly lemez is.

A Guns N' Roses Greatest Hits anyaga eredetileg nyolc évvel ezelőtt került a boltokba, méghozzá úgy, hogy mind W. Axl Rose énekes, mind Slash gitáros és Duff McKagan basszusgitáros perrel próbálták megakadályozni a Geffen kiadót a válogatás megjelentetésében, mondván, a cég az ő hozzájárulásuk nélkül dobta piacra a kollekciót. A Geffen arra hivatkozott, hogy Axl Rose és az új Guns lemez, az ezután négy évvel kiadott Chinese Democracy késlekedése miatt voltak kénytelenek válogatást megjelentetni a bandától. A Greatest Hits anyag mindenesetre hatalmas sikert aratott, a Billboard-lista harmadik helyén kezdett, és világszerte mintegy 10 millió példányban kelt el megjelenése óta. A múlt héten a kollekciót újabb 85 ezer amerikai illesztette be a gyűjteményébe, miután erre az egy hétre az Amazon és a Google Play is mindössze 25 centért árulta a lemezt. Ezzel az anyag ismét a Billboard harmadik helyére ugrott, ami egyenesen elképesztő eredmény, hiszen egy nyolc éve megjelent albumról van szó.

Ami a további rock/metal megjelenéseket illeti, nemcsak a Rock And Roll Hall Of Fame beiktatásra készülődő Guns, hanem a Cannibal Corpse is ünnepelhet: Alex Websterék pályafutásuk során először kerültek be az amerikai Top 40-be a friss Torture lemezzel. A banda 9600 példányt értékesített az albumból egy hét alatt, ami a 38. helyre volt elegendő. Az Adrenaline Mob Omertá című bemutatkozó anyaga 6600 példánnyal nyitott a 70. helyen, a Soulfly Enslaved-je 5900-zal a 82.-en, a hamarosan ismét Budapesten koncertező Epica Requiem For The Indifferentje pedig 4800-zal a 104.-en. Simone Simonsék korábban még sosem kerültek be a Top 200-ba.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 xxx 2012-03-23 06:20
Én a Guns Greatest Hits-t még kazettán vettem meg a megboldogult MCD-ben. 2004-ben még kazettán is kijöttek az albumok, nem hihetetlen? Pedig az nem volt olyan régen, viszont a kazetta ma már olyan réginek és elavultnak hat. Talán az volt az utolsó ilyen év. Jó, gondolom, azért Dél-Amerikában, Afrikában, esetleg Ázsiában még mindig él ez a formátum.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.