Shock!

június 02.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Moby Dick: „Amíg jólesik színpadra állni, addig szívesen csináljuk”

0414md2Április 17-én a Nevergreennel közösen, a Salvus és a Sunset vendégeskedése mellett ad koncertet a budapesti Barba Negrában a soproni Moby Dick. A soproni thrasherek tavaly jelentették meg új lemezüket Földi pokol címmel, jelenleg ennek bemutatása folyik a koncerteken. Schmiedl Tamás énekes/gitárosnak tettünk fel pár kérdést villáminterjú-jelleggel.

Jelenleg épp a Földi pokol lemezbemutató turnéjának közepén jártok. Hogy sikerültek az eddigi koncertek?

A turné inkább amolyan idealizált elnevezés, inkább koncertekről beszélhetünk, mint összefüggő koncertsorozatról. Az eddigi pár buli papírforma szerint zajlott, azaz körülbelül olyan létszámban volt jelen a közönség, ahogy az várható volt. A hangulattal soha nincs baj, a Moby Dick-közönség nagyon lelkes!

A következő buli április 17-én lesz a Barba Negrában, méghozzá a Nevergreennel közösen. Kinek az ötlete volt a dupla headliner koncert?

Nem sokat tudok a buli létrejöttével kapcsolatban, mivel ezt a koncertet nem én menedzselem. Annyit tudok, azt is utólag, hogy a Nevergreennek a januári koncertje elmaradt, pontosabban későbbre halasztották, és a szervezők újragondolták a bulit és más irányba indultak el. Így kerülhetett a Moby Dick a képbe. Játszottunk már pár bulin a Nevergreennel, de ilyen nagy volumenű közös koncertünk még nem volt.

Készültök valami extra meglepetéssel, esetleg együtt muzsikálással?

Szeretem a közös színpadi akciókat, de jelen esetben nem készülünk ilyesmivel. A dalokon lesz ismét a lényeg és a színpadi előadáson. Odatesszük magunkat, mint mindig!

Milyen arányban képviseltetik magukat az új számok a repertoárban?

Pár dalt játszunk csak az új albumról, hiszen minden albumról el kell játszanunk a kötelező slágereket.

A HangSúly szavazáson a tavalyi év lemeze díjat söpörtétek be a Földi pokollal. Számítottál hasonló elismerésre?

Jó albumot hoztunk össze, tehát a pakliban benne volt az elismerés lehetősége is, de ilyesmire nem lehet kalkulálni. Jó dolog, hogy nyertünk! Ha az elismerésnek bármi visszajelzése van, annak mindannyian örülünk, és a rajongók is örülnek velünk.

Mit gondolsz most a lemezről? Van valami, amit esetleg mai fejjel visszahallgatva másképp csinálnál?

Nem gondolkodom visszafelé, mert se időm nincs rá, se értelme nincs. A meglévő energiámat az új feladatok kötik le.

Több évtizedes zenekarok esetében mindig adódik a kérdés, hogy mi hajtja előre az adott csapatot? Esetetekben mik azok a célok, amiket kitűztetek magatok elé, amiket szeretnének még elérni, megvalósítani?

Nem hiszem, hogy feltétlenül kellenek mindig az újabb célok. Amíg jólesik színpadra állni, addig szívesen csináljuk. Koncertezni ma is ugyanúgy szeretünk, és ha ez sikerrel párosul, akkor az éppen elég mozgató erő!

0414md1

Július 3-án a VOLT-on játszotok, de lehet-e veletek egyéb fesztiválokon is találkozni?

Rockmaratonon, FEZEN-en, Hegyalján leszünk, de folyamatban van még pár tárgyalás, így elképzelhető, hogy máshol is találkozhatunk.

A fesztiválokon túl vannak-e idénre terveitek a zenekarral? Várható-e esetleg ősszel a lemezbemutató turné folytatása? Hiszen most februártól áprilisig mindössze hét koncertet adtok.

Egész biztosan lesznek koncertek, és az őszi bulik is az új lemez jegyében zajlanak majd! Talán hat-hét koncert őszre is összejön!

Néhány nappal ezelőtt hunyt el Küronya Miklós. Ha jól tudom, a Moby Dick sosem dolgozott vele, de ettől függetlenül biztosan ismertétek. Volt köztetek valaha bármilyen munkakapcsolat?

Nagyon megrendített a hír! Régi motoros a szakmában és nekem, mint stúdiós, kolléga is. Találkoztam vele, de sajnos nem ismertem közelebbről. A munkáit ismertem és tiszteltem a szakmai tudásáért.

Mi a helyzet a fiaddal közös Bloody Roots háza táján? A második lemezetek még 2012-ben jelent meg, azaz igencsak időszerű lenne a folytatás.

Dolgozunk az új dalokon, ötleteken, de most egy kicsit többet kell várni, mint az első két album között. Sajnos az időhiány ami leginkább hátráltatja a munkát, és lassan haladunk. Balázsnak az utolsó féléve van az egyetemen, én meg ezerfelé esem szét.

Milyen zenekarok dolgoznak most az MD Stúdióban? Mik a legközelebb érkező nagylemezek?

A Vida Rock Band, az Aktuális és a Vesztegzár zenekarokkal dolgoztam az elmúlt időszakban, akik komplett lemezanyagot készítettek, utóbbi keverése még éppen folyamatban.

Rajongóként tervezel-e ellátogatni valamelyik fesztiválra vagy koncertre idén nyáron?

Elég sok koncertem lesz a saját zenekaraimmal, és a fesztiválokon amibe tudok, belenézek majd. Szeretek koncertekre járni, például Bécsbe gyakran kiugrunk, mert közel van, és sok a jó buli. Metallicára jó lenne ismét ismét menni, de biztos lesz még, ahol összefuthatunk!

 

Hozzászólások 

 
+2 #4 Siri Keeton 2015-04-15 11:52
Szerintem az új lemezek igaziból jobbak a régieknél, csak a nosztalgiafakto r hiányzik belőlük. De azért nosztalgia híján se rossz néha meghallgatni őket, még ha a világot nyilván nem is váltják meg.
Idézet
 
 
+4 #3 Sepumark 2015-04-14 20:45
Örülök hogy még mindig van Moby Dick.
Noha az új lemezt még nem nagyon ismerem, de a Kegyetlen Évek/Körhinta/Indul a Boksz/Golgota/A Holnapok Ravatalán lemezek nagyon betaláltak nálam, ahogyan a Bloody Roots dolgai is.
Sajnálom hogy nem lehetek ott a koncerte(ke)n :(
Long Live Moby Dick!!! \../,
Idézet
 
 
#2 HammerConcerts 2015-04-14 17:16
De igen, Barba Nagra.
Idézet
 
 
+2 #1 bluevoodoo 2015-04-14 11:43
Ez a buli a Barba Negrában lesz, nem?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.