Shock!

június 08.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hooligans: nem csak imidzs

A Hooligans fanok végre fellélegezhetnek; itt van az ezer éve ígérgetett interjú! Kiss Endivel hajnali fél tízkor találkoztam a Nyugati pályaudvar mellett, és egy közeli mekdonácban át is dumáltuk a fél napot.

Múltkor láttam a Meleg vonat klipet, ami mi tagadás, elég látványosra sikeredett...

Ez a második klip a Mesét, álmot, mámort lemezről. Úgy gondoltuk hogy valami olyat próbálunk csinálni, ami ilyen meleg dolgokkal foglalkozik, ez Magyarországon, magyar zenekartól még nem volt megszokott annyira. Mivel mi nem vagyunk a buzik ellen, hogy így mondjam, megpróbáltunk belecsempészni ilyen dolgokat hogy mittudomén két férfit összeadunk, akkor a Móricz Norbi egy pszichopata őrültet játszik aki egy gumibabával szeretkezik mert már annyira nem érdekli a normális szex, engem elkap két csaj és aztán ők ketten összefonódnak, a Tibi meg tetovál egy csajt és ez is valamilyen szinten szexuális dologra utal, lásd szado-mazo...Mindenképpen az erotikára akartunk ezzel rátérni, mivel sajnos akármilyen jó zenét csinálsz, és klip formájában is megcsinálod, kellenek bele nők, kell olyan látványosság amitől az ember így leül és nézi. És nem egyszer hanem többször. És erre alkalmasak a nők, a női mellek, a női fenekek és a női arcok. Úgyhogy végül is a klipről ennyi.

Tibin miért van rendőregyenruha meg bajusz?

Ez most neki egy új, őrült imidzse...Volt nekünk egy nagy koncertünk az E-klubban, egy ilyen Hooligans Show volt az is, és ott a Village People számot eljátszottuk a Ganxsta Zoliékkal együtt, azt a Y.M.C.A.-t, és azóta ráragadt az a ruha.

Mi volt ez a Hooligans Show pontosan?

Az elsőn volt divatbemutató, tetoválás-bemutató és a divatbemutató az úgy működött hogy mi zenéltünk, feldolgozásokat játszottunk, három számot, és azalatt a Ganxsta Zoliék, a Back II Black meg a Bestiák bemutatták a ruhákat amiket mi hordunk, ilyen elég extrém cuccok, és voltak táncosok, fúvósok, megpróbáltuk úgy megszólaltatni a dolgokat ahogy a lemezen. Manapság már nem hiszem hogy elég az hogy felmegy a színpadra négy fasza gyerek, elnyomja a programot és rázza a fejét... Ezzel nem akarok senkit megbántani, én örülnék ha nem így lenne, de szerintünk nem elég és mi próbálunk valamilyen színvonalat vinni főleg a rockzenei körökbe, mert nem biztos hogy ugyanaz a trend van mint húsz évvel ezelőtt. Amiatt nem kéne valakit elítélni hogy nem rocker, mert felvett egy inget, vagy rövid a haja...Lásd például a Metallica esetét.

Szerinted a ti sikereitekben mennyire játszott közre az, hogy ilyen imidzs-centrikus zenekar vagytok?

Szerintem ez nem számít. Megmondom őszintén mi van. Az van hogy mi rockzenét játszunk. Nem metalt, hanem azt a rockzenét amit szerintem kevesen játszanak Magyarországon, a Lenny Kravitztól akár a RHCP-ig, és a rockereknek biztosan ellenszenvesek vagyunk hogy ilyen imidzsünk van. Ha egy Metallicát meg mernek kövezni érte akkor minket meg főleg, mert mi senkik nem vagyunk hozzájuk képest, szóval ezzel az imidzs dologgal mi igazából rosszat teszünk. A diszkósok meg nem tudnak minket hova rakni, mert mi szerintem jól öltözünk, kurvára extrémül, tele vagyunk varrva, szóval mi fasza gyerekek vagyunk szerintem, nem vagyunk puhapöcsök, nyálas faszkalapok mint ők, de ez nem jó, mert nem tudnak minket hova rakni. A rocker azért nem szeret, mert így öltözünk, a diszkósokhoz meg nem is akarunk tartozni, mert leszarom őket, nem miattuk öltözünk így. Szóval mi így középen vagyunk és ez nem jó. Ebben az országban nem. Tudjuk, de nem fogunk mást tenni, ezt a zenét imádjuk, de ettől függetlenül nem fogok szegecsbe öltözni.

Az extrém öltözködésetek miatt nem volt balhétok?

Nekünk egyfolytában van, a metrón, meg ilyesmi...Nem vagyunk olyan sztárok hogy csak autóval tudjunk járni, szóval az ilyen helyeken mint a BKV, meg kell jelennünk és ilyen szinten van, de leszarjuk őket. Addig amíg öt csávó nem áll körbe minket és nem ver le, addig nincs gáz. A glam korszakban voltak nekünk nagy gázok, amikor még Ramses voltunk, akkor úgy néztünk ki mint most a Rikkiék (Junkies), úgyhogy egy kicsikét ők el vannak maradva...Csak vicc volt! (röhögünk)

Más. Így uszkve fél évvel a megjelenése után, hogy látod, milyen fogadtatása volt a Mesét... lemeznek?

Koncerten nagyon jól fogadták, jobban mint az előzőt, de én úgy vettem észre fogyásilag, hogy az elsőből egy év alatt megvettek háromezer darabot, az újból meg elfogyott egy hónap alatt háromezer, tehát akinek az első megvolt, rögtön megvette ezt is szerencsére, és a továbbiakban lassan fogyogat.

Szerinted ha mondjuk a kereskedelmi rádiók rácsattannának a bandára, elképzelhető lenne egy Republic szintű befutás ezzel a zenével és külsővel?

Az a furcsa, most erre van egy élő példám, volt a nyáron egy turnénk amit a Borsodi Sörgyár szervezett, a Republic-kal játszunk, meg a Herfli Davidsonnal, nem is ez a lényeg, hanem az hogy ez ilyen ingyenes koncert, ilyen strandfoci bajnokságnak a bulija. A kétéves kisgyerektől a kilencvenéves papáig kinn vannak, tudod igazi vidéki hepajok, és a második-harmadik számnál beindulnak a kisgyerektől a felnőtt asszonyokig mindenki, mondjuk a mi zenénk táncolható valamilyen szinten, ahogy a diszkóban is tudsz táncolni egy Red Hot Chili Peppers-re és ők táncolnak is. Szóval szerintem ha a rádió besegítene, biztos több rajongót lehetne szerezni ezzel a zenével.

Ha már a rádióról volt szó, mi a véleményed a magyar zenei médiákról?

Hát van amelyikkel kivan a faszom. Például a Metal Hammerrel is. Egyszerűen nem foglalkoznak velünk, annyira bunkó parasztok, nyugodtan megírhatod, leszarom, úgyse leszünk többet benne, eddig se voltunk, csak ha fizettünk érte. Egyszerűen a mi zenekarunk nincs benne mert nem szimpatikus. Bármit küldtünk, bármilyen koncertre hívtuk őket, szartak ránk. Jó, ez nem az a muzsika ami ma megy, nem az Ossian meg ilyenek, de ez akkor is rockzene! Nem azért kéne bekerülnie valakinek mert nekem barátom vagy nem barátom, én nem fogom meghívni soha sörözni, hogy írjon rólam, érted? Itt arról lenne szó szerintem, hogy valakivel történik valami vagy nem történik, vagy egyáltalán jó-e amit csinál, de ne úgy döntse el hogy nekem kedvencem vagy nem kedvencem, mert egy újságíró nem lehet részrehajló. Ott a Popcorn - nyál szar újság - most jöttek, hogy 2 oldalas cikket akarnak velünk. A Bravo-ban most voltunk benne kétszer... Én ezeket az újságokat nem akarom dicsérni, de ott az emberek kicsit nyitottabbak. A rádiók is bekaphatják. A Juventus a Danubius...Bevittem a Juventus főnökének az új anyagunkat, mondtam neki hogy hallgassa meg. Ő ránézett a borítóra és azt mondta: "Figyelj, én most megmondom, ezen nincs olyan dal amit játszani tudnánk!" Szóval meg sem hallgatta. Jó, végül meghallgatta, és azt mondta hogy oké, most már játszanak róla, de nála a Bryan Adams már keménynek számít. Persze mostanában már hallom hogy a Juventus és a Danubius is térnek vissza a keménységhez, és játszanak mondjuk Chumbawambát, úgyhogy talán változik a trend és bekaphatja a faszom a sok nyálas köcsög! Nagyon be tudok pöcceni a téma kapcsán...A tévék viszont korrektek velünk. Majdnem mindenhova be tudunk jutni.

Van hová fejlődnie a Hooligans-nek?

Persze. Mindig van hová fejlődni. Én azt szeretném hogy a zenekart úgy meg tudnák szeretni az emberek hogy bármit csináljon, elfogadják. Most ezt ne rossz értelemben vedd, nem az elkurvulás szintjén, hanem művészi szinten. De hát ez még a jövő titka.

Zárszónak mit mondanál?

Körülbelül jövő áprilisban fog megjelenni a lemezünk, úgyhogy annyi időtök van, hogy igényesebbek legyetek gyerekek, szóval igényesebb zenéket szeressetek és hát hallgassatok minket azért. Talán ennyi.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wendigo - Budapest, Vörös Yuk, 2007. február 24.