Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

W.A.S.P.: epikus, hosszú, mély és nagyon érzelemgazdag lemez millió gitárszólóval

0712dbAz osztrák Napalm kiadónál jön ki valamikor augusztusban a W.A.S.P. új nagylemeze, a Golgotha. A zenekar már le is kötött egy szeptemberi brit turnét, és Doug Blair gitáros szerint senkinek sem lesz oka panaszra a dalok hallatán.

A jelenlegi állás szerint nyár végén megjelenő Golgotha album a W.A.S.P. tizenötödik stúdióprodukciója lesz, és hat évvel, tehát a banda karrierjében rekordhosszúságúnak számító szünet után követi a legutóbbi Babylont. „Leginkább talán az utolsó két lemezen hallotthoz hasonlítható a zene”, mondta a zenekar főnöke egy tavalyi interjúban. „És most már négy éve dolgozunk rajta… De egy dolgot már megtanultam, amikor a The Crimson Idolt készítettem: ha túl hosszú ideig dolgozol egy lemezen, nagyon-nagyon óvatosnak kell lenned, mert nem ugyanazt az albumot fejezed be, amit elkezdték készíteni, hiszen egy három-négy éves periódusban te magad is sokat változol. De annak alapján, amit most hallok – és még nincs kész teljesen a keverés –, egyértelműek a kapcsolatok az előző két albumhoz.”

A főnökhöz most Doug Blair gitáros is csatlakozott, aki a Kaaos TV-nek egy igen erőteljes anyagról beszélt. „Nagyszerű, epikus, hosszú, mély és nagyon érzelemgazdag lemez”, mondta Doug. „Ráadásul millió gitárszóló is van rajta, bár a végleges keverést még nem hallottam. Kicsit olyan ez, mint amikor otthagyod a gyerekedet a suliban: megteszed, ami tőled telik, és útjára engeded. Én is bizonyára meglepődöm majd rajta, milyen lesz a végső megszólalás.”

A W.A.S.P. szeptembertől Nagy-Britanniában turnézik, remélhetőleg utána további európai dátumok is várhatók.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.