Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszatért és új albumon dolgozik a God Dethroned

0304gdÚjjáéledt a 2011-ben hibernált God Dethroned. Az egyik legismertebb holland death metal-csapat máris új dalokon dolgozik, és még az év vége előtt be akarják fejezni a következő nagylemez munkálatait.

„Nagyjából öt év telt el azóta, hogy legutóbb God Dethroned-dalt írtunk", áll a zenekar nyilatkozatában. „Talán néhányatokban felmerült, hogy ég-e még bennünk a tűz ahhoz, hogy új zenéket alkossunk, és a válasz egyértelműen igen! Megírtuk az első riffeket, és érezzük az inspirációt magunkban, hogy még sokkal többet írjunk ezek mellé. Mind tudjátok, hogy soha nem csináljuk meg kétszer egymás után ugyanazt az albumot, és a következő sem jelent majd kivételt e szabály alól. Nem áruljuk el, mire számíthattok, mert egyelőre még mi sem látjuk pontosan, mi sül ki ebből az egészből, de valami egészen másban gondolkodunk."

Annyi mindenesetre már biztosnak tűnik, hogy ez lesz a zenekar harmadik – és egyben utolsó – konceptalbuma az első világháborúról, és terveik szerint még év vége előtt teljes egészében el szeretnék készíteni. Addig elvileg koncertek is lesznek, bár a felállást hivatalos jelenleg csak Henri „T.S.K." Sattler énekes/gitáros és Michiel „Mike" van der Plicht dobos alkotja.

A God Dethroned 1991-ben alakult a hollandiai Beilenben, bemutatkozó anyagukat a következő évben jelentették meg The Christhunt címmel. Már a következő évben feloszlottak, jelentős részben azért, mert társai nem tudtak azonosulni Sattler keresztényellenes nézeteivel, és csak 1996-ban alakultak újjá. A banda ezután egészen 2011-ig töretlenül dolgozott, az egyik legkitartóbb és legmegbízhatóbb európai death metal-alakulatnak számítottak. A feloszlásról szóló döntés azért volt meglepő, mert a 2010 végén kiadott kilencedik nagylemez, az Under The Sign Of The Iron Cross egész karrierjük legjobb kritikáit söpörte be. De akkor eszerint szerencsére még sincs vége...

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.