Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszatér a death metalhoz a Paradise Lost főnöke

A Century Mediához szerződött az a Gregor MacKintosh, Hamish Glencross és Adrian Erlandsson nevével fémjelzett új angol death metal banda, amely a Vallenfyre nevet kapta. A projekt első nagylemeze október 31-én jelenik meg A Fragile King címmel.

A Vallenfyre-ben régi motorosok térnek vissza zenei gyökereikhez: a Paradise Lost zenei agya, Gregor MacKintosh gitáros a My Dying Bride hathúrosával, Hamish Glenncrosszal és Adrian Erlandsson dobossal (jelenleg Paradise Lost és Brujeria, korábban többek között At The Gates, The Haunted, Cradle Of Filth) egyesítette erőit. A felállást érdekes módon egy harmadik gitáros egészíti ki az ismeretlen Mully személyében, basszusgitáron pedig a Doomból és az Extinction Of Mankindból ismerős Scoot nyomul. A vokálokért rendhagyó módon MacKintosh felel.

A zenekar kezdetei nem valami vidám baráti jammelésből eredeztethetőek, hanem Greg legmélyebb gyászából. „2009 késő nyarán apámat, John MacKintosht prosztatarákkal diagnosztizálták", mondja a gitáros. „Az év őszén a Paradise Losttal épp a Faith Divides Us – Death Unites Us lemezt turnéztattuk, amikor anyám felhívott, hogy áttéteket találtak a tüdejében, és a végső stádiumban van. Ideiglenesen átadtam a helyemet a gitártechnikusomnak, Millynek (aki nem azonos a Vallenfyre-ban gitározó Mullyval), hazautaztam a turnéról a szüleimhez, és otthon maradtam velük a következő pár hétben. Egy nagyon szomorú és fájdalmas periódust követően apám december 2-án kora reggel hunyt el, én pedig a következő néhány hétben a gyász minden híres stádiumán végigmentem. Az egész roppant önpusztító módon kezdődött, így úgy döntöttem, inkább átfordítom a dolgot kreatívba, hogy lerójam a tiszteletemet az ember előtt, aki elvitt minket az első koncertjeinkre, mert egyikünk sem tudott vezetni. Az egyetlen általam ismert apa előtt, aki a Bolt Thrower The Peel Sessionsét hallgatta a rádión, és akitől az első gitártankönyvemet kaptam. Eldöntöttem, hogy visszamegyek egészen a kezdetekig: a gyökereimig, amik a death metalba, a crustba és a doomba vezetnek. Egyfajta felszabadulás volt ez. Miután felvettem némi anyagot, rádöbbentem, hogy élvezem ezt a zenei világot, és úgy döntöttem, bevonok néhány barátot is. A dolog így vált igazán szórakoztatóvá."

A The Fragile King lemezcím Greg apjára utal, és a szövegek egy része is a történteket boncolgatja. A Vallenfyre a tervek szerint nem egyszeri projekt lesz, hanem normálisan működő zenekar, amelytől 2012-ben koncertek is várhatók. A banda épp most adott ki egy kétszámos bakelit kislemezt a Desecration és Iconoclast dalokkal, amelyek itt meghallgathatóak.

A Paradise Lost klasszikus Draconian Times albumáról itt írtunk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.