Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Virgin Steele: vissza a ’86-os és ’88-as receptekhez

1017vsFebruár-március környékén jelenik meg a New York-i Virgin Steele új albuma. A lemeznek már címe is van, de David DeFeis ezt még egyelőre nem akarta elárulni, az viszont biztos, hogy direktebb, könnyebben emészthető album készül az utóbbiaknál.

„Egy nagyon súlyos, nem konceptuális lemezen dolgozunk, ami leginkább a Noble Savage vagy az Age Of Consent stílusában", mondja a friss számokról David DeFeis, a csapat főnöke. „Vagyis nem lesz sztori, amit követnek a nóták, ehelyett inkább egy nagyon egyenes, direkt dalgyűjteményről beszélünk, amelyek jól működnek együtt. 80-90 százalékban már fel is vettük az anyagot, és a végleges keverés jövő hónapban kezdődik. A felvételekkel ráadásul visszatértünk bizonyos korábbi megoldásokhoz: analóg szalagot használunk, így az egész anyag roppant organikusan szól. Mi nagyon elégedettek vagyunk a zenével, és biztosak vagyunk benne, hogy a rajongók, akik oly régóta várják a lemezt, szintén szeretni fogják."

A Virgin Steele legutóbbi albuma 2010-ben jelent meg The Black Light Bacchanalia címmel, idén pedig újra kihozták The Marriage Of Heaven & Hell I-II, illetve Invictus lemezeiket digipak csomagolásban, különleges extra felvételekkel, illetve kibővített extra booklettel. A zenekar eredetileg egy újabb box setet is ki akart hozni most ősszel, benne két további újrakiadás mellett egy Ghost Harvest című bónuszlemezzel, rajta ritkaságokkal és kiadatlan számokkal. Ezt az SPV/Steamhammer kiadó döntése értelmében végül inkább meg kell előznie az új lemeznek, de a terv ettől még továbbra is létezik, a kiadvány vélhetően a jövő év folyamán jelenik meg.

 

Hozzászólások 

 
+1 #3 Nűnű 2014-10-17 17:48
Idézet - Gábor:
Hát azért King jóval extrémebb...
Az új lemezt pedig nagyon várjuk!


Nem is bírom meghallgatni a Mercyful Fate és King Diamond lemezeket, bármennyire is tetszik zeneileg.
Vannak mostanság olyan fiatal bandák, amelyek egész hasonló zenét tolnak, emberibb énekkel, azok tetszenek.
Idézet
 
 
#2 Gábor 2014-10-17 16:45
Hát azért King jóval extrémebb...
Az új lemezt pedig nagyon várjuk!
Idézet
 
 
-1 #1 Nűnű 2014-10-17 16:39
Én szeretem a Virgin Steele-t, de King Diamondhoz hasonlóan itt is egy erősen extrém, megosztó énekhanggal állunk szemben.
Szerintem ezen két énekes legalább annyira extrém, mint a halálhörgő Corpsegrinder a Cannibal Corpse-ból, így ne csodálkozzanak, hogy nem lettek népszerűbbek
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.