Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Virgin Steele: meghallgatható egy dal David DeFeis újabb mesterművéről

0529vsNocturnes Of Hellfire & Damnation címmel jelenik meg június 22-én a Virgin Steele új nagylemeze, amely három különböző formátumban, három különböző borítóval jelenik majd meg: lesz belőle szimpla CD, dupla CD és dupla bakelit. David DeFeis új munkájáról máris meg lehet hallgatni egy számot Lucifer’s Hammer címmel.

Az SPV/Steamhammer kiadó gondozásában érkezik június második felében a Virgin Steele új albuma, amelyet David DeFeis énekes/billentyűs/főnök korábban a banda legklasszikusabb munkáihoz, az 1986-os Noble Savage-hez és az 1988-as Age Of Consenthez hasonlított. Az album a szó szoros értelmében véve nem konceptanyag, de egy laza szál azért összeköti az egyes dalokat: a középpontban ezúttal az egyes emberek, illetve tágabb értelemben véve az egyes lelkek, szellemek közötti kapcsolatok állnak.

„Zeneileg igen súlyos, magas energiaszintű, gyakran sötét, itt-ott melankolikus, máshol agresszív vagy dühös hangzású lemez született, amiben ott van az a csúcsra járatott, bombasztikus keménység, amiről a zenekar szól, meg persze az a barbár és romantikus íz, amiről ismernek minket”, mondja David. „Ha egy szóval kellene jellemeznem, az a szenvedély lenne, a nyers szenvedély: itt vannak a nagy, monolitikus riffek, a hangulatos akkordváltások, a komolyzenei ihletésű betétek, néhány bluesos pillanat… Mindenképpen védjegyszerű Virgin Steele az egész, de új dimenziókkal. Talán furcsa, de úgy érzem, ez lehetett volna az a lemez, amely a Noble Savage után következik a sorban, ha képes lettem volna akkoriban minden energiámat a korabeli zenei énem még bombasztikusabb, progresszívebb oldalára koncentrálni ahelyett, hogy inkább engedek magam körül más erőknek, akik inkább egyfajta slágert szerettek volna tőlem – akármit is jelentett ez akkoriban…”

A dallista az alábbi lesz:

0529vsccElső lemez:

01. Lucifer's Hammer
02. Queen Of The Dead
03. To Darkness Eternal
04. Black Sun - Black Mass
05. Persephone
06. Devilhead
07. Demolition Queen
08. The Plague And The Fire
09. We Disappear
10. A Damned Apparition
11. Glamour
12. Delirium
13. Hymns To Damnation
14. Fallen Angels

Második lemez:

0529vsc01. Halloween Theme
02. D.O.A.
03. The Witch In The Forest
04. Black Sabbath
05. The Immigrant Song
06. Black Sabbath 'Reprise'
07. Riderless Horse (Save Your Breath)
08. The Devil Drives
09. Anger Never Dies
10. Funeral Games
11. The Plot Thickens
12. Haunted Wolfshine
13. West Of Sumer
14. A Greater Burning Of Innocence
15. The Birth Of Beauty

A Virgin Steele legutóbbi albuma 2010-ben jelent meg The Black Light Bacchanalia címmel, tavaly pedig újra kihozták The Marriage Of Heaven & Hell I-II, illetve Invictus lemezeiket digipak csomagolásban, különleges extra felvételekkel, illetve kibővített extra booklettel. A zenekar eredetileg egy újabb box setet is ki akart hozni 2014 őszén, benne két további újrakiadás mellett egy Ghost Harvest című bónuszlemezzel, rajta ritkaságokkal és kiadatlan számokkal. Ezt az SPV/Steamhammer kiadó döntése értelmében végül inkább meg kell előznie az új lemeznek, de a terv ettől még továbbra is létezik, a kiadvány vélhetően még idén, de legkésőbb jövőre megjelenik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.