Shock!

április 30.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Veretes magyar hard rock régi és újabb arcoktól

Még októberben a boltokba kerül a ZBB első nagylemeze, a Holnaptól..., amelyben Tunyogi Péter egykori társa, Fischer László gitáros egyesítette erőit a következő rockgeneráció kiválóságaival. A banda énekese az Iron Maidnemből, a Nemesisből vagy az EGO Projectből is ismert Kiss Zoltán.

Tunyogi Péter tragikus halála után két zenésztársa, Fischer László és Kékesi „Bajnok" László úgy döntött, hogy létrehoznak egy új zenekart. A terv az volt, hogy mindenképpen új dalok szülessenek egy új bandától. A dobok mögé Donászy Tibor került, a billentyűs Nagy Zsolt, az énekes pedig Kiss Zoltán lett, így megalakult a Zöld a Bíbor Band. Elkezdődtek a próbák. Az első bulikon főleg a régi, nagy P.Mobil, TRB, Korál nóták alkották a műsort. Ahogy teltek a hónapok, szép lassan megszülettek a saját dalok is és beépültek a koncertprogramba. 2010 tavaszán Donászy Tibor kivált a csapatból. Helyére rövid keresgélés után Krecsmarik Gábor érkezett: belépése új lendületet adott a ZBB-nek, főleg a saját dalokban. Lassan elkészült egy lemeznyi anyag. Ekkor újabb kényszerű tagcsere következett: Bajnok helyére Tolmacsov György érkezett. Ezzel kialakult a ZBB jelenlegi felállása. 2012 nyarán elkészült az első lemez, de már van jó néhány ötlet a második lemezre is.

A Holnaptól... felvételei a Denevér Hangstúdióban és a Have-rock Stúdióban készültek 2011-ben, a hangmérnök Fábián Zoltán volt, a zenei rendező pedig Krecsmarik Gábor.

A dallista az alábbi:

01. Tudom jól
02. Ha valami fáj
03. Utolsó esély
04. Mondd, hogy újra szép lesz
05. Holnaptól...
06. Álarc
07. Nézz rám
08. Utazó
09. Álmomban még
10. Vihar előtt

 

Hozzászólások 

 
+2 #1 feca 2012-10-11 09:01
Ez egy nagyon jó kis anyag!!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.